Toshiba Marka Laptobuma Format Atamıyorum

Alican Deniz

Hectopat
Katılım
29 Mayıs 2014
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar,
Toshiba marka laptobum var. Geçenlerde açılırken mavi ekran verdi bende format atmak istedim. Ancak formatı DvD ya da USB ile denememe rağmen format %62, %38 gibi değerlerde takılıyor ve hata veriyor. Windows 7 ve 8 kurmayı denedim.Windows 8 Dvd'den kuramıyorum. Boot etmiyor.USB'den oluyor sadece.

Araştırdığım kadarıyla sabit disk türü ve BİOS ayarlarıyla alakalı bir durum. Sabit disk korumalı diyor. Birde Toshiba HDD Recovery ile sabit diski temizlemek gerekiyormuş. Ancak bu da bende mevcut değil. Sistem kurtarma penceresinde çıkmıyor ve tekrardan yükleyemiyorum da.2 gündür uğraşıyorum format atmak için. Yardımlarınızı bekliyorum. İyi forumlar dilerim.
 
Son düzenleme:
Kullandığınız DVD de sorun olabilir. Bir de hata veriyor demişsiniz. Ne hatası veriyor. Ayrıca Bios'tan UEFI açıksa kapatıp dener misiniz?
 
Dvd'de sorun olabileceğini düşüp farklı Dvd ile de denedim. Hata ise şu şekilde. Windows'u kurmaya başlayınca %62, %32 gibi değerlerde takılıyor ve bir süre sonra dosya bulunamadı diye hata verip laptopu kapatıyor. Zaten Windows'u kuracağım diski seçerken Windows bu sürücüye yüklenemez daha sonra bozulabilir diye uyarı da veriyor. UEFI diye bir seçenek bulamadım BİOS'ta.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dvd'de sorun olabileceğini düşüp farklı Dvd ile de denedim.Hata ise şu şekilde.Windows'u kurmaya başlayınca &62, %32 gibi değerlerde takılıyor ve bir süre sonra dosya bulunamadı diye hata verip laptopu kapatıyor.Zaten Windows'u kuracağım diski seçerken Windows bu sürücüye yüklenemez daha sonra bozulabilir diye uyarı da veriyor.UEFI diye bir seçenek bulamadım BİOS'ta.
Kuruluma geçmeden önce bilgisayarınızdaki tüm diskleri biçimlendirip, silip, sonra yeniden bölüm oluşturup denediniz mi?
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı