Toshiba satallite A300 sürekli reset atıyor

xMRylmz

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, laptopum sürekli Windows başlatılıyor yazısından sonra reset atıyor harddiski çıkartıp başka bir bilgisayarda kurabiliyorum. Kendi bilgisayarıma taktığımda hem sistem açılırken hem de formata başlayacağım sırada Windows işaretinden sonra reset atıyor. RAM değiştirdim. Fanları kontrol ettim yine de olmadı. Fakat güvenli mod ile başlattığımda Windows'tan sonrası geliyor bu seferde güvenli moddan başlatıldığı için kurulumu tamamlamıyor. Ne yapmam gerekli yardımcı olabilir misiniz? Marka: Toshiba satallite A300.

Bunu sadece Windows kurarken mi yapıyor? BIOS'a girdiğinde ne kadar süre makine açık kalıyor(veya yine kapanıyor mu)? Belki her ne kadar bu soruma cevap verdiğinde ben burada olmayabilecek olsam da belki sorunun çözümü için gelen diğer arkadaşların yardımını kolaylaştırır.

Satellite A300 modellerinde kronik NEC/Tokin kapasitör sorunu bulunmaktadır. Zamanında ben de çok çekmiştim bu sıkıntıdan. Windows Başlatılıyor ekranında kendi kendine kapanır ve yeniden başlar, yeniden kapanır ama BIOS Ekranında istediğiniz kadar kalabilirsiniz. NEC/Tokin dediğimiz kapasitör, işlemciyi besler ve uzun yıllar sonra ömrü bittiğinden ötürü işlemciyi besleyemez ve bu semptom ortaya çıkar. Bu sorunu ortadan kaldırmak için de yetkili servis müdahalesi ile bu kapasitör yerine 4x330uf 2.5v tantal kapasitörler ile değiştirilmesi gerekiyor.

Yaklaşık 350TL civarına yaptırmıştım kendisini.
Toshiba-A300_2.jpg

BİOS ta veya başka bir yerde herhangibir kapanma yok sadece hem kurulumda hemde sistemi normal açarken windows başlatılıyor yazısından sonra reset atıyor
Kronik sıkıntı var yani teknik servise göstermek lazım o zaman yardımınız için teşekkürler

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı