Shogun 2+fall of the samurai: Kesinliklle çok iyidir bence Total War'ın ustalık eseri bir oyundur konusu ve verdiği his ile seni kesinlikle sengoku döneminde hissetiriyor. Japon adasına kısılmış olmak seni oyuna karşı ön yargılı bakmaya yöneltebilir ancak içeriği ile dolu dolu bir oyun. Birim çeşitliğini oyuna en iyi yediren Total oyunu olabilir kendisi.
Rome 1: Çok severim en sevdiğim Total War oyunudur(kesinlikle müziklerinin etkisi büyük) ama remestedini almadım çünkü günümüzde oynanacağını düşünmüyorum.
Rome 2: Oynadım keyifte aldım ancak beklentimi kesinlikle karşılamadı yapay zekası çok kötüydü 3 birim okçuyla şehirleri dümdüz edebiliyorsun ama DLC'leri oyunu oynatıyor bir şekilde.
Empire ve napolyon Total War: İkisini farklı oyun olarak ele almak istemedim bence geçiş dönemi Total War oyunları eğer döneme ilgin varsa alıp oylayabilirsin. Ama bence günümüzde ikisi de oynanmaz(grafileri güzeldir ama çok sığ atmosferi hissetirmiyorlar). Canın çok silahlı Total War isterse fall of the samurai oyna