TP-Link TL-PA4010P KIT İncelemesi

Bu incelemede kullanılan kaynak siteler:

Günümüzde kablolu internetin kablosuz internetten daha stabil ve verimli çalıştığı su götürmez bir gerçek fakat her zaman internet modemimizden kablo ile bilgisayarımıza, oyun konsolumuza vb. teknolojik aletlere bağlantı sağlamak müsait olmayabiliyor. Bu bahsettiğim durumdan son yıllarda muzdaripdim ve çeşitli yöntemlerle stabil bir internet elde etmeye çalıştım fakat başarı elde edemedim. Access point vb. bir sürü araçlar fayda sağlayamadı. Son zamanlarda adını duyduğum (aslında çok önceden beridir var olan), ilk başta önyargıyla yaklaştığım powerline adaptörü yakın zamanda satın aldım ve halihazırda kullanmaktayım. Beni fazlasıyla yanılttığını söylemem gerek. Peki nedir bu powerline adaptör? Ne işimize yarar, işlevi nedir?

Powerline nedir?

Güç hattı iletişimi (aynı zamanda güç hattı taşıyıcısı veya PLC olarak da bilinir ), aynı zamanda AC elektrik enerjisi iletimi veya tüketicilere elektrik enerjisi dağıtımı için de kullanılan bir iletken üzerindeki verileri taşır.

Ev ağı (LAN)

Güç hattı iletişimi, ev bilgisayarları ve çevre birimleri ile Ethernet bağlantı noktası olan ev eğlence cihazlarını birbirine bağlamak için bir evde de kullanılabilir . Güç hattı adaptör setleri güç çıkışlarına takılır ve evdeki mevcut elektrik kablolarını kullanarak bir Ethernet bağlantısı kurar (filtreli çoklu prizler güç hattı sinyalini emebilir). Bu, cihazların, özel ağ kablolarını çalıştırmanın rahatsızlığı olmadan verileri paylaşmasına olanak tanır.

TP-Link TL-PA4010P KIT AV600 AC Güç Soketli Powerline Adaptör Başlangıç Kiti

Özelliği:

TL-PA4010PKIT, yeni kablo çekmeye veya delik açmaya gerek olmaksızın var olan elektrik hattınızı yüksek hızlı bir ağa çevirir. Konfigürasyon gerekmez, adaptörünüzü basit bir şekilde elektrik prizinize takarsınız ve hemen bir ağ altyapısı elde edersiniz. Ayrıca, entegre elektrik prizi, hiçbir elektrik prizinin boşa gitmemesini sağlar. Evdeki elektrik kabloları üzerinde 300 metreye kadar ve 600Mbps’e kasar hızla TL-PA4010PKIT, multimedya eğlence ağını kolayca oluşturmak için önemli bir seçenektir.

Kutu içeriği:
*2x AV600 AC Güç Soketli Powerline Adaptör
*2x Ethernet Kablosu (CAT 5)
*Hızlı Kurulum Kılavuzu

1.jpg
2.jpg
3.jpg
44.jpg
55.jpg

Peki, internet hızını ne kadar iletebiliyor?

Evimde sahip olduğum internet altyapısı: Türk Telekom FTTH
İnternet sağlayıcısı: Türk Telekom
Kullanılan paket: 50Mbps'ye kadar download/ 8 Mbps'ye kadar download

Speedtest sonucu:

Adsız.png

Ev ailesinin de internette olmasıyla beraber ortaya çıkan internet hızı (Aynı anda YouTube'dan 1080P video izlenirken ve telefonda Instagram keşfet gezilirken):

En düşük hız 40Mbps olarak ölçüldü, upload ise aynı hız civarlarında.

Sonuç olarak çok memnun kaldım bu üründen, almayı düşünen arkadaşlarımız varsa kesinlikle almalılar. Kablo derdinden kurtuluyorsunuz ve ethernet kablosu verimi sağlıyor. Oyun bilgisayarına sahip olmadığımdan oyun ping değerlerini paylaşamıyorum kusura bakmayın. İyi günler.

Ben de bu üründen almayı düşünüyorum. Uzun kullanımda herhangi bir sorunla vs. karşılaştınız mı? Genel olarak yorumlarınızı bekliyorum. Tavsiyelere de açığım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı