Mining virüsünden kurtulmak için format mı atılmalı?

Roguekiller'i boşver, sistem boşta mı yüke giriyor? Format atmaya elbette gerek yok, fidye virüsü için ayrıyeten konu açıp yardım istemeniz gerekebilir. Konu yanlış bilgilendirmeler ile dolmuş.
Evet hocam boşta yüke giriyor. Normalde boşta 35 derece benim cihazım. Ama bu virüs yüzünden 50-60 derece oluyor. Görev yöneticisine girince CPU kullanımı birden düşüyor. Fidye virüsü olduğunu düşünmüyorum.

Evet hocam boşta yüke giriyor. Normalde boşta 35 derece benim cihazım. Ama bu virüs yüzünden 50-60 derece oluyor. Görev yöneticisine girince CPU kullanımı birden düşüyor. Fidye virüsü olduğunu düşünmüyorum.
Process Explorer ve Autoruns ile Virustotal kontrolü yapabilir misin? İki uygulamayı da yönetici olarak çalıştırman gerekiyor.

Screenshot_1.png

Untitled.png

Screenshot_2.png

Process Explorer ve Autoruns ile Virustotal kontrolü yapabilir misin? İki uygulamayı da yönetici olarak çalıştırman gerekiyor.

Eki Görüntüle 778795
Eki Görüntüle 778794
Eki Görüntüle 778798
Yaptım hocam ancak anlamadım programı. Ne olacak şimdi?

Yaptım hocam yok. Bulamıyorlar. Sisteme acayip derece yük biniyor. Format atacağım sanırım başka çarem kalmadı.
Kaspersky Rescue Disk kullanmayi deneyin. USB'den calistiracaginiz icin bilgisayari yuksek ihtimalle virus baska dosyalara bulasmayacaktir.

Ekran görüntüsü atın. Sağdaki Virüstotal sonuçları resimde gözüksün.
Ekran Alıntısı.PNG

Hocam sonuçlar böyle. Yalnız bu virüs bence System işleminin içine kaçmış. Çünkü en çok CPU ve Disk yiyen işleme bakıyorum System yazıyor. Başka günler ise hiç CPU ve Disk yemediğinden işlemcim ve ekran kartım ısınmıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı