Tracer XL 7T-144 İncelemesi

Merhabalar,
Laptopu aldığımdan beri çok soran oldu o yüzden bir inceleme yapayım dedim. Çok uzun tutamıyacağım şu aralar çok yoğunum. Teknik kısımlardan ziyade kendi düşüncelerimi belirteceğim.


Öncelikle kasasından başlayayım. Malzeme kalitesi olarak iyi diyebilirim ama öyle pek premium hissi de almıyorsunuz. Kasası diğer oyuncu bilgisayarlarına göre ince tabi bunun artıları ve eksileri oluyor.

En çok merak edilen kısımlardan biri de ısınma konusu. İşlemci tarafında ısınma oluyor 90 dereceyi gördüm. Fakat ekran kartında aşırı ısınma yaşamadım. Bunun sebebinin işlemcinin rakiplerine göre zaten daha çok ısınan bir işlemci olması gibi gözüküyor, tabi bu ısındığı gerçeğini değiştirmez alacak arkadaşlar bunu da düşünsün. Bu arada klavyeyi işlemcinin bulunduğu konumun altına koymuşlar bu yüzden ısınmayı hissetmiyorsunuz elinizi oraya koymadikca.

Bilgisayar ekranına gelirsek, 144Hz bir ekran var.ben zaten evde olduğum zamanlarda ikinci bir monitör kullandığım için renklerine pek dikkat edemedim. Ama renklerin gayet canlı olduğunu söyleyebilirim. Işık sızması gibi bir şey de kendini belli etmedi şimdiye kadar.

Şimdiye kadar bilgisayarı hem mobil uygulama geliştirmek hem de oyun için kullandım beni genel manada memnun etti.

Giriş çıkış portları açısından pek memnun değilim. Hem DP hem mini DP yok bilgisayarda. Type-c girişinde de thunderbolt desteği yok sanırım. Yani harici bir monitörde G-sync açamıyorsunuz.

Ben aldığımda çanta hediyeli geliyordu o çanta gerçekten işime çok yaradı bu da benim için küçük bir artı.

Sonuç olarak 17 inç ekran ve hafif bir laptopum olsun isteyen arkadaşlara tavsiye ediyorum. Genele bakarsak ısınma sorunu dışında ben memnun kaldım.

İlk kez böyle yazılı bir inceleme yapıyorum ve pek nelere değineceğim bilmiyorum. Söylememi istediğiniz farklı bir şey varsa yazabilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkür ediyorum, iyi günler diliyorum.
 
Son düzenleme:
Şarjda kullanım süresi hakkında bilgi verebilir misiniz? İnternette gezinme, film izleme gibi daha gündelik işlemlerde ne kadar sürede şarjı bitiyor?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı