Trendyol arızalanan mouse için ücret iadesi yaptı

Ürünün aynısını alabileceğiniz ücreti vermemişlerdir muhtemelen fakat 2 yıllık bir ürünü hasarlı halde iade aldırmak bence gayet karlı bir durum.
Üründe hasar yoktu youtubede sorunu yazdığımda kronik olduğunu içini açıp kolay şekilde düzeltilebileceğini görüyorum. Fakat garanti kapsamında olduğu için göndereyim dedim. Tek sorun bazen tıklamıyordu teli biraz bükünce youtubede düzeliyor. Ücret iadesini iptal edip ürünü almam mümkün olabilir mi?

Üründe hasar yoktu youtubede sorunu yazdığımda kronik olduğunu içini açıp kolay şekilde düzeltilebileceğini görüyorum. Fakat garanti kapsamında olduğu için göndereyim dedim. Tek sorun bazen tıklamıyordu teli biraz bükünce youtubede düzeliyor. Ücret iadesini iptal edip ürünü almam mümkün olabilir mi?
İadem onaylandı dememiş miydiniz? Geri dönüşü olmaz orada.

teşekkür ederim yanıtlarınız için

Satıcı firma ile konustum ve hiçbir şekilde onarım denemedikleri söylediler. Ben ürünü kargo ücretini ödesem geri alabilir miyim? Geri arayıp isteyebilir miyim.

Satıcı firma ile konustum ve hiçbir şekilde onarım denemedikleri söylediler. Ben ürünü kargo ücretini ödesem geri alabilir miyim? Geri arayıp isteyebilir miyim?

Ürün işinize yarayacaksa isteyin fakat iadeniz onaylandıysa inceleniyor gözükmüyorsa ürünün parası size kısa süre içerisinde yatar ve satıcı size ürünü muhtemelen bu sebepten ötürü göndermez. Bu soruları satıcıya sormanız daha doğru.

Ürünün aynısını alabileceğiniz ücreti vermemişlerdir muhtemelen fakat 2 yıllık bir ürünü hasarlı halde iade aldırmak bence gayet karlı bir durum.

Bu bakış açısı çok yanlış hocam. Ürün 2 yıl garantili. Tüketicinin seçimlik hakları mevcut. İster ilk gün olsun ister son gün seçimlik haklarını kullanabilecek durumlar ortaya çıktıysa tüketici isterse değiştirir, isterse tamir ettirir.

Üründe hasar yoktu YouTube'da sorunu yazdığımda kronik olduğunu içini açıp kolay şekilde düzeltilebileceğini görüyorum. Fakat garanti kapsamında olduğu için göndereyim dedim. Tek sorun bazen tıklamıyordu teli biraz bükünce YouTube'da düzeliyor. Ücret iadesini iptal edip ürünü almam mümkün olabilir mi?

Hatayı en başta yapmışsınız, satıcıya seçimlik hakkınızı kullanmak istediğinizi beyan etmek zorundasınız. Evet değişim hakkınız var ama talep iade olarak açılmış, kanıtlanabilir hiçbir yazılı değişim talebi yok. Satıcı fırsatı bulmuş direk 2 yıl önceki fiyattan iade etmiş hocam.

THH'ye giderek belki karar değiştirebilirsiniz ama elinizde yazılı belge olmadan işiniz zor.

Bu bakış açısı çok yanlış hocam. Ürün 2 yıl garantili. Tüketicinin seçimlik hakları mevcut. İster ilk gün olsun ister son gün seçimlik haklarını kullanabilecek durumlar ortaya çıktıysa tüketici isterse değiştirir, isterse tamir ettirir.
Değiştirmemiş de tamir de etmemiş, direkt iade kabul etmişler. Bu tüketici bakımından karlı bir durum, hiçbir satıcı yıllar önce sattığı ürünü bugün hasarlı olarak geri almamalı. Kiralasın o zaman? Satıcının suçu ne?

Değiştirmemiş de tamir de etmemiş, direkt iade kabul etmişler. Bu tüketici bakımından karlı bir durum, hiçbir satıcı yıllar önce sattığı ürünü bugün hasarlı olarak geri almamalı. Kiralasın o zaman? Satıcının suçu ne?

Tekrardan belirtiyorum yanlış düşünüyorsunuz. Kanunen tüketicinin değişim hakkı var. Hatta "kıymet takdiri" yapılarak ürünün günümüzdeki fiyatını satıcıdan iade hakkı mevcut.

Satıcı ürünü satarken bu kanun mevcut muydu? Mevcuttu. Gerek distribütör ile gerek imalatçı ile anlaşmalarını yaparak kendini garantiye alır. Zaten alıyorlar.

Kanun tüketiciyi koruyor, satıcı da kanuna göre kendisini garantiye alıyor. Satıcı 300 TL iade edip firmadan 50 dolarlık güvence bedeli alacak. Sizce hâlâ tüketici mi kârlı?

Tekrardan belirtiyorum yanlış düşünüyorsunuz. Kanunen tüketicinin değişim hakkı var. Hatta "kıymet takdiri" yapılarak ürünün günümüzdeki fiyatını satıcıdan iade hakkı mevcut.

Satıcı ürünü satarken bu kanun mevcut muydu? Mevcuttu. Gerek distribütör ile gerek imalatçı ile anlaşmalarını yaparak kendini garantiye alır. Zaten alıyorlar.

Kanun tüketiciyi koruyor, satıcı da kanuna göre kendisini garantiye alıyor. Satıcı 300 TL iade edip firmadan 50 dolarlık güvence bedeli alacak. Sizce hâlâ tüketici mi kârlı?
Evet uzun uğraşlarım sonucu rival 710 ürünümü, Rival 5 ile değişim olarak sonuca bağladık. Yorumlarınız için teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı