Trendyol, tüketici hakem heyeti kararını uygulamazsa ne yapılmalı?

isaucar2327

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Ben SteelSeries Prime mouse aldım ama kablosu sıkıntılı çıktı garantiye yolladım onlarda ellerinde kablo olmadığını değişim için Trendyol'a yollamam gerektiğini söylediler dediklerini yaptım ama değişim yerine iade yaptılar bende ürünün fiyatı attığı için tüketici hakem heyeti'ne (THH) başvurdum ve lehime bir karar çıktı. THH, satın aldığım ve sorun yaşayan bir ürünün aynı modeliyle değiştirilmesine karar verdi. Ancak firma, ürünün şu anda stoklarda olmadığını gerekçe göstererek değişim işlemini gerçekleştiremeyeceklerini belirtti.

Müşteri hizmetleriyle iletişime geçtiğimde bana çözüm sunulmadı ve kararı nasıl uygulayacaklarına dair net bir bilgi alamadım. Ürün stoka yok ama eş değer ürün ile de değişim yapmıyorlar.

Bu süreçte ne yapmam gerektiğini tam olarak bilmiyorum:

• Ticaret il müdürlüğü'ne mi başvurmalıyım?
  • İcra takibi sürecini tamamen Online yürütebilir miyim?
  • Benzer bir durumla karşılaşan var mı ve nasıl bir yol izlediniz?
Her türlü yardıma ve tavsiyeye açığım. Şimdiden teşekkür ederim. 🙏

Ben de laptopta yasadim sureci forumda bulabilirsiniz bulamazsaniz soyleyin ben de eklerim buraya linkini. Urunu degistirmiyorlarsa kiymet takdiri yani guncel tutarin tespiti ve temini icin icra islemi baslatmaniz gerekiyor. Bu surec maalesef bizim yurutebilecegimiz bir islem degil. Avukat araciligi ile yurutmenizi tavsiye ederim. Imkansiz degil siz de yapabilirsiniz ama hayattan sogutan bir surec

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-01-09 191650.png
    Ekran görüntüsü 2025-01-09 191650.png
    310,9 KB · Görüntüleme: 44
Hocam eş değer ya da üst modeli söyledim ama iade yapıldığı için yapamayız diyor.
Misli kararı da var. İade aldıkları için yapamıyorlarsa ücreti hesaplarına gönderebileceğinizi söyleyin. Eğer yanaşmazlarsa icraya verin. Bir avukatla yüzde pay vererek anlaşın. Vekalet ücretiydi dosya masraflarıydı harçtı carttı curttu derken Trendyol'a rahat bir 15-20 bin lira girer ürünün ücreti dışında.

Tebliğ tarihinden itibaren 15 gün geçtikten sonra karşı taraf kararı uygulamıyorsa icra müdürlüğüne başvurarak icra işlemi başlatabilirsiniz.

Ben de laptopta yasadim sureci forumda bulabilirsiniz bulamazsaniz soyleyin ben de eklerim buraya linkini. Urunu degistirmiyorlarsa kiymet takdiri yani guncel tutarin tespiti ve temini icin icra islemi baslatmaniz gerekiyor. Bu surec maalesef bizim yurutebilecegimiz bir islem degil. Avukat araciligi ile yurutmenizi tavsiye ederim. Imkansiz degil siz de yapabilirsiniz ama hayattan sogutan bir surec.

İcra hakkında hiçbir bilgim yok hocam avukatsız olmuyor mu?

İcra hakkında hiçbir bilgim yok hocam avukatsız olmuyor mu?

Hocam öncelikle 15 günlük itiraz sürecini bekleyin, satıcı itiraz etmezse ilamlı icraya vermeniz gerekiyor. Eğer kendiniz yapmak isterseniz detaylıca araştırınız avukat şart değil ama risk size ait.

Forumda "THH kararı sonrası ilamlı icra" vs diye aratıp, süreç hakkında fikir edinebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı