Çözüldü Trendyol'da ürün gelmeden iade talebi oluşturmak sorun yaratır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mehsel12

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir ürün alacaktım aynı markanın farklı ürününü almıştım ve kargoya verildikten sonra fark ettim. Siparişlerim kısmından iade kodu oluştur seçeneği vardı ve daha kargo şubeye bile gelmeden iade kodu oluşturdum. Şu an kargom nerede kısmı bile yok, iade süreci başlatıldı yazıyor. Ürünün yanında da başka ürünler aldım, şimdi ne olacak peki, o ürün de gelecek mi yoksa direkt gelmeden geri mi gönderilecek?

Çözüm
Aslında iade talebi oluşturmanıza gerek yoktu. Ürün kargodayken ürünü almaktan vazgeçerseniz, ürün kapınıza geldiği zaman almak istemediğinizi belirtebilirsiniz. Yasal olarak böyle bir hakkınız var. Sonra da ürünü almadığınız için ürün otomatik olarak satıcıya iade olur, parası da hesabınıza yansırdı.
Aslında iade talebi oluşturmanıza gerek yoktu. Ürün kargodayken ürünü almaktan vazgeçerseniz, ürün kapınıza geldiği zaman almak istemediğinizi belirtebilirsiniz. Yasal olarak böyle bir hakkınız var. Sonra da ürünü almadığınız için ürün otomatik olarak satıcıya iade olur, parası da hesabınıza yansırdı.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı