Trendyol'dan alınan anakart nasıl iade edilir?

Açarken video çekmediyseniz sizin yaptığınızı düşünüp iadeyi kabul etmeyebilirler.
Servise gidecekse bir gönderin sizin hatanız olmadığı anlaşılırsa ya iade edilir ya da değişim yapılır.

Servise gönderdim zaten bu durumlar genelde kullanıcı hatası oluyor falan dediler de kullanmadan etmeden nasıl benim hatam oluyor açtım ambalajı direkt gördüm zaten.

Yerinde olsam sıvıyı kurutup güzelce paketleyip direk iade ederdim servise falan yazmadan.

Alırlar mı ki o zaman?

Suçun olmadığını kanıtlayamaman asıl sorun zaten. Kutuyu açarken videoya çeksen hiç sorun olmazdı.

Hocam fotoğrafını çektim fotoğrafın saati vs.de mevcut teslim aldıktan hemen sonra bu işe yarar mı?
 
Hiçbir şey yapmamaktansa iade hakkınızı deneyin. Gönderirken NortonWest'in dediği gibi güzelce paketleyin. Çektiğiniz fotoğraf işe yarayabilir fakat ilk başta iade işlemini başlatın sırasıyla ne olacaksa ona göre hareket edersiniz.
 
Hiçbir şey yapmamaktansa iade hakkınızı deneyin. Gönderirken Nortonwest'in dediği gibi güzelce paketleyin. Çektiğiniz fotoğraf işe yarayabilir fakat ilk başta iade işlemini başlatın sırasıyla ne olacaksa ona göre hareket edersiniz.

Hmm peki iade talebinde hangi kategoriyi seçeyim? Kusurlu ürün gönderildi, ürünün kalitesini beğenmedim, vazgeçtim, modelini beğenmedim gibi seçenekler var?
 
Anlattığın gibi ise servise elbette gitmesi gerekiyor, satıcı ürünü geri alamaz servis incelemesi olmadan. Servise hatalı ürün olarak göndereceksin, onlar da incelemelerini yapıp sana iade veya değişim hakkı sunacaklar. Servise göndermekten kaçınma yani, ne kadar erken gönderirsen o kadar iyi.

Dışarıdan yorumladığımızda genelde "Montaj yapmaktan anlamayan birinin anakartı haşat edip iade etmeye çalıştığı" gibi algılar oluşuyor haliyle :) Ancak günümüzde satıcılar kullanılmış ürünleri veya iadeden gelen ürünleri satışa çıkarmıyor değil. Normalde olan şey servis kontrolünden geçip tekrar satışa sunulmasıdır.

Günün sonunda senin lehine bir süreç söz konusu değil, sen müşterisin; bu en büyük artın. Alırsın her türlü paranı olmaz hiçbir sıkıntı.
 

Geri
Yukarı