Trendyol'un sahte parfümü iade almaması

Merhabalar yaklaşık 15 gündür parfümü iade etmeye çabalıyorum. Kutusunu jelatinini açmamama ragmen iade almıyorlar. Koşulsuz cayma hakkım yok mu? Parfümü 14 günlük cayma hakkım dahilinde iade almıyorlar neymiş kozmetik iade olmuyormuş. Jelatini açmadım diyorum gene iade almıyorlar tüketici haklarına başvursam olumlu sonuç alır mıyım?

Kozmetik ve kişisel bakım ürünleri, iç giyim ürünleri, mayo, bikini, kitap, kopyalanabilir yazılım ve programlar, DVD, vcd, CD ve kasetler ile kırtasiye sarf malzemeleri (toner, kartuş, şerit vb.) ancak ambalajı açılmamış, denenmemiş, bozulmamış ve kullanılmamış olmaları halinde iade edilebilir.

Hakkınızı arayın iade talebi oluşturup direk kargo kodu veriyorsa koşulsuz şartsız gönderin. 2 kere kulaklık aldım 3 5 gün kullanıp memnun kalmayıp iade ettim böyle bir şey söz konusu değil.

Diğer konuda çok bilmiş arkadaşa söyleyin etsin o, öyle bir şeyin olduğunu iddaa ediyordu ya :))

O konuda açıp açmadığını belirtmemiştiniz, açmadıysanız her türlü haklı çıkabilirsiniz. Heyete başvursan 4-5 ay gibi sürede sonuçlanır muhtemelen.

Merhabalar yaklaşık 15 gündür parfümü iade etmeye çabalıyorum. Kutusunu jelatinini açmamama ragmen iade almıyorlar. Koşulsuz cayma hakkım yok mu? Parfümü 14 günlük cayma hakkım dahilinde iade almıyorlar neymiş kozmetik iade olmuyormuş. Jelatini açmadım diyorum gene iade almıyorlar tüketici haklarına başvursam olumlu sonuç alır mıyım?
Hocam kozmetik ürünlerde iade alınmadığı Trendyol'un koşullar sayfasında belirtiliyor diye biliyorum.

Kozmetik ve kişisel bakım ürünleri, iç giyim ürünleri, mayo, bikini, kitap, kopyalanabilir yazılım ve programlar, DVD, CD ve kasetler ile kırtasiye sarf malzemeleri (toner, kartuş, şerit vb.),

o Ambalajı açılmamış

o Denenmemiş

o Bozulmamış

o Kullanılmamış olmaları halinde iade edilebilir.

Trendyol, N11, GittiGidiyor gibi yerli e alışveriş siteleri satıcıyı koruyor, sizi değil. İade alıp almamak tamamen satıcı inisiyatifi. THH başvuru yapıp beklemeni öneririm.

Trendyol'dan bir şey almayın birkaç ürünü 2 kuruş ucuza satıp geri kalanlarda saplayolar ama pazarlamayı iyi yaptıkları için yürüdüler.

Trendyol, N11, GittiGidiyor gibi yerli e alışveriş siteleri satıcıyı koruyor, sizi değil. İade alıp almamak tamamen satıcı inisiyatifi. THH başvuru yapıp beklemeni öneririm.

N11 alıcıyı da satıcıyı kendi haline bırakmış, kimseyi korumuyor, ancak Trendyol çok taraflı bir platform. İşlerine gelmeyince yorum bile yayınlamıyorlar, 4-5 yıldız vermen gerekiyor. Satıcıya soru sorunca reddedebiliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı