ExplosionİnTheNight
Centipat
Merhabalar, 3 İşletim sistemi var. 2.bilgisayarda. Windows 10, Linux Lite, Peppermint OS10. Ben sadece Linux Lite'nin kalmasını istiyorum. Nasıl yapabilirim?
Son düzenleme:
Var. Gparted Linux için zaten. Yanlış yeri silme.Linux'ta varsa yüklerim.
Sadece Linux Mind kalsın istiyorsan. Bilgisayarın diskini komple formatla Sıfırdan Mind Kur.
Çünkü İlk kurulu OS muhtemelen windowstur. Ve diğerleri disk küçülterek yer açılarak kurulmuştur. Eğer Mevcut Mind i bırakır diğer diskleri formatlarsan, Disk o şekilde kalır. Mind in bulunduğu yeri büyültemezsin.
Bu uygulamayı indir 650 MB kadar. USB belleğe bootable yazdır.Easy disk cloning and imaging | Rescuezilla (Clonezilla GUI)
Free bare metal restore solution with graphical interface on a live CD. Point-and-click to backup and restore an entire computer. Bare metal disaster recovery restores all programs, documents and settings. GPL open source.rescuezilla.com
Sonra bu uygulamayla Boot et.
Program açılınca programı kapat. Masaüstünü aç. Orada Gparted disk yapılandırma uygulaması var.
Çalıştır onu. Bilgisayarında Mind kurmak istediğin diski seç. Açılmış partisyonları silerek tek disk haline getir. Sonra GPT bölümü olarak ayarla. Sonra
1 Nolu Partisyon oluştur 512MB'lık FAT32 olarak formatla, Bayrak olarak Esp Boot ata
2 Nolu partisyon oluştur. (Toplam belleğin ne kadarsa o kadarlık alanı boş bırakarak oluştur. Ext4 formatında
3- Nolu partisyona Belleğinin miktarı kadar ayırdığın alan için swap Biçiminde formatla.
Bilgisayarı kapat. Mind USB'si ile Boot ederek aç. Temiz kurulum yap.
Sisteminde 3 işletim sistemi var. Ve sen Sadece Mind kalsın istiyorsun. Yanlış anlamamışsan.
Eğer öyleyse, Diskini formatla komple tüm partisyonları birleştir. Tek disk haline dönüştür. Sonra Diski GPT disk olarak ayarlayıp, 3 farklı partisyon oluştur.
1-512 MB'lık FAT32 Boot Esp bölümü
2-Diskinin toplam miktarından RAM miktarın kadar rakamı düş. O kadarlık ext4 formatında /root bölümü için partisyon oluştur
3- Bellek miktarın kadar boş bıraktığın alanın tamamını swap olarak formatla.
Mind i tekrar kur. Linux yüklemeden önce yapman gerekenler.
O zaman Gparted.Nasıl? Tekrardan format atmak istemiyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.