Trojan için ne yapılmalı?

avonkatalogu

Kilopat
Arkadaşlar herkese iyi günler dilerim. Geçen haftalarda Sony Vegas crack indirmeye çalışırken kendi ellerimle virüslü .exe dosyası açtım.
O esnada Google Chrome kendini kapatıp açtı ve ben mayına bastığımı o an fark ettim. Amatörce bir durum evet ama yaptım bir hata. Devamında hemen bir şeyle karşılaşmadım ama sonraki gün uyandığımda Instagram hesabımın yüzlerce Hint kullanıcı takip ettigini ve belli belirsiz postları beğendigini fark ettim. Hepsini tek tek çıkartarak hesabımı düzelttim. Müsait olamadığımdan dolayı ertesi gün bilgisayardan tarama yapar sorunu çözerim dedim ama dediğim ertesi günü mail hesabıma Spotify hesabıma riskli giriş mailleri gelmeye başladı. Aynı zamanda Facebook hesabıma giriş için kodlar gelmeye başladı. Discord üzerinden tüm arkadaşlarıma 50$ Steam gift linki atmış çbenim haberim yokken bunların üstüne. Her gün farklı şeylerle yazılımsal olarak hırsızlık yapılmaya ve haberim olmadan benim hesaplarıma girişler ve etkileşimlerde bulunuluyor. Sorunu nasıl çözeceğimi bilmiyorum. Tahminimce tarayıcı üzerinden kayıtlı siteler, şifreler ve çerezler gibi tarayıcıma ait bilgilere sahip olabiliyorlar. Birkaç fazla izlenmiş yabancı kişilerin videolarını gördüm YouTube'da. Sadece virüs ya da bu hırsız yazılımı tanıtmış ve bilgi vermişler. Kimse nasıl çözüleceğini açıklamamış.

Yaptığım ve denediğim şeyleri özet geçeyim, ilk olarak Kaspersky Premium ile tam tarama ve özel taramalar yaptım (her iki disk için de) ama hiçbir sonuç alamadım. Sonrasında format ve temiz kurulum yaptım ama yapmış olmama rağmen hesaplarım üzerinden bana doğrulama kodları ve hesap girişleri olmaya devam ediyor.
Girişlerin hemen hemen hepsi Hindistan tarafından yapılıyor. Böyle bir virüsle daha önce karşılaşan var mı nedir ne değildir ve ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk günde farkettiğiniz anda format atmalıydınız çünkü virüs zaten alacağını almış gibi gözüküyor. Girilmeye çalışılan hesapların şifresini değiştirin ve Authenticator gibi uygulamalarla hesabınıza doğrulama ekleyin bu sayede kolay kolay giremezler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı