Trojan nasıl temizlenir?

Mustomeister12

Picopat
Katılım
26 Şubat 2024
Mesajlar
35
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Geçtiğimiz günlerde kardeşimin YouTube içerik üreticisi olma hayalleri yüzünden bir trojan yedim. Kendisi Photoshop indirmeye çalışmış.

PhotoshopHack.PNG


Gördüğünüz üzere zaten bu tarz virüsler kendini oldukça belli ediyor ama, işte saf olunca insan böyle oluyor işler. Bu arada amacım kötü değil kesinlikle resimdeki videoya girmenizi ve kurcalamanızı önermem.
Neyse asıl konu şu, bu trojanı silmek için ilk olarak bilgisayara Kaspersky indirdim ve taram ile virüsü temizle dedim. Ardından emin olamadığımdan dolayı bilgisayarı tamamen sıfırladım, ardından tekrar sıfırladım(yanlış anlamayın format atmadım sadece Shift+restart menüsünden sıfırladım). Sonra farklı bir vesileyle BIOS'u da sıfırladım. Hesaplarla alakalı sıkıntım yok çalınan hesaplarıma güvenliği sağladım ve authendicator kullanmaya başladım. Ama trojanla alakalı hala bir düşüncem var "acaba hala içeride mi?" diye. Bu düşüncemin sebebi çok basit ve garip şeyler olsa da(mesela YouTube'da videoyu durduk yere 5 saniye ileri ya da geri alıyor, oyunlarda vb. kendi kendine tuşlara tıklıyor gibi oluyor) yine de kendimi sağlama alıp bilgisayarımı çok daha rahat kullanmak istiyorum. Malwarebytes ve Kaspersky aktif onlara zaten durmadan tarama yaptırıyorum ama hiçbir sonuç bulmuyorlar. Sizce trojan bilgisayarımdan silinmiş midir? Ayrıca yukarıda yazdığım gibi sizce şu 5 saniye ileri geri yapma olayı gibi şeyler neden kaynaklı olabilir virüs değilse eğer? Klavyeyle alakalı olabilir mi?
 

Geri
Yukarı