Çözüldü Trojan. Win32.generic tespit edildikten sonra ne yapılmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mujo Corhamzic

Hectopat
Yer
Novipazar, Serbia
Daha fazla  
Herkese merhaba, az önce Kaspersky bu uyarıyı verdi. Temizle ve yeniden başlat dedikten sonra yeniden başladı ve aynı uyarıyı tekrar verdi. Bir kez daha temizlettim tarama sonrası tehdit yok dedi ancak sonrasında yeniden aynı uyarı geldi. Bilgisayarı yeniden başlattım bu sefer ne Kaspersky ne de Windows Defender açılmıyor devre dışı olarak gözüküyor. Ayrıca internet tarayıcısı da çalışmıyor, başlat menüsünden de hiçbir pencere açılmıyor. Format atmadan çözmenin bir yolu var mı? Bilgisayarda senelerdir kayıtlı müzik projelerim mevcut onların gitmesini istemem.

IMG_6607.jpeg

IMG_6609.jpeg

Son düzenleme:
Çözüm
Güvenmemek için bir neden yok, zaten genel geçer bir zararlı tespit edilmişti. Silinmiş olabilir. Siz önlem niyetiyle kayıtlı şifrelerinizi değiştirin yine de farklı bir cihaz üzerinde. Hatta bu cihaz ile girdiğiniz tüm sitelerdeki şifrelerinizi değiştirin daha garanti olsun.
Herkese merhaba, az önce Kaspersky bu uyarıyı verdi. Temizle ve yeniden başlat dedikten sonra yeniden başladı ve aynı uyarıyı tekrar verdi. Bir kez daha temizlettim tarama sonrası tehdit yok dedi ancak sonrasında yeniden aynı uyarı geldi. Bilgisayarı yeniden başlattım bu sefer ne Kaspersky ne de Windows Defender açılmıyor devre dışı olarak gözüküyor. Ayrıca internet tarayıcısı da çalışmıyor, başlat menüsünden de hiçbir pencere açılmıyor. Format atmadan çözmenin bir yolu var mı? Bilgisayarda senelerdir kayıtlı müzik projelerim mevcut onların gitmesini istemem.

Eki Görüntüle 2455291

Eki Görüntüle 2455290

Hangi dosyayı virüs algılıyor gösterebilir misiniz?

Korsan program indirdiniz mi yakın zamanda cihazınıza?

Hayır korsan indirmeyeli 1 seneden fazla olmuştur. Babam sabah Microsoft'u bulamayıp kart oyunu oynamak için Google'a girip birkaç yere girmiş ama kontrol ettim herhangi bir şey indirmemiş. O bilgisayar başında iken bağlantı gitmiş zaten internetin ve Kaspersky tehdit buldu bildirimi ile karşılaşmış.

Dosyayı tam olarak bulup silmeniz gerekmekte, gösterdiğiniz resimde belirtilen dosya yok. (Windows gezginin resminden bahsediyorum.)

Dosyayı bulamıyorum ancak yeniden tarama yaptım Kaspersky ile şu an tehdit bulamadı. Tarayıcı ve çalışmayan şeylerde çalışıyor. Silindiğine güvenebilir miyim? Başka kontrol edebileceğim bir şey var mı acaba?

Güvenmemek için bir neden yok, zaten genel geçer bir zararlı tespit edilmişti. Silinmiş olabilir. Siz önlem niyetiyle kayıtlı şifrelerinizi değiştirin yine de farklı bir cihaz üzerinde. Hatta bu cihaz ile girdiğiniz tüm sitelerdeki şifrelerinizi değiştirin daha garanti olsun.

Çözüm

İlk temizledi dedikten sonra da tekrar aynı tehdidi bulmuştu o yüzden güven konusunda iki kez düşündüm. Dediklerinizi yapacağım teşekkür ederim bilgilendirme için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı