Trojan/Win32 Qualim virüsü

Çok iyi olur bilen birisinden yardım almak. Avira'nın karantinasında ki virüsleri silmeden önce senin dediklerini uygulayım öyle sileyim sonra da Avast kurayım.
 
Tamam kardeşim. Teşekkür ederim.
 
Çok iyi olur bilen birisinden yardım almak. Avira'nın karantinasında ki virüsleri silmeden önce senin dediklerini uygulayım öyle sileyim sonra da Avast kurayım.
Avast kuracağınız için Kaspersky yüklemenize gerek yok.

@4L6IN
Avira'nın karantinasını silin. Avast ile tam tarama yaparsınız. 15 dakika sonra ayarlamaların fotoğrafını atacağım.
 
Önce sizin dediklerini yapmayım mı ? Onları yaptıktan sonra sıfırdan Avast + Malwarebytes kuruyum.
 
Malwarebytes ile tarama yapmadım yapmalı mıyım?
 
@4L6IN
Not: Ben keşifsel duyarlılıkları ''Yüksek'' yaptım. Yanlış alarm olasılığını arttırabilir. Bu yüzden ''Orta'' yani ''Normal'' yapmanızda yarar var. Güçlendirilmiş Modu da ''Agresif'' yaptım, onu da ''Orta'' yapmanızda yarar var.
Avast ayarları kapsamlı. Avast arayüzünün sol alt köşesinde ''Ayarlar'' var. Onunla başlayın. Sırasıyla genel, bileşenler ve güncelleme ayarlarıyla oynayın. En son olarak Koruma-Antivirüs-Tam virüs taraması yürütün üstünde ayarlar simgesi var. Oradan ayarlara girin. Sonra bitmiştir. Bu arada bir pencerede ayarlama işiniz bittiğinde ''Tamam''a basın.
Ekran Görüntüsü (14).png
Ekran Görüntüsü (15).png
Ekran Görüntüsü (16).png
Ekran Görüntüsü (17).png
Ekran Görüntüsü (18).png
Ekran Görüntüsü (19).png
Ekran Görüntüsü (20).png
Ekran Görüntüsü (21).png
Ekran Görüntüsü (22).png
Ekran Görüntüsü (23).png
Ekran Görüntüsü (24).png
Ekran Görüntüsü (25).png
Ekran Görüntüsü (25).png
Ekran Görüntüsü (26).png
Ekran Görüntüsü (27).png
Ekran Görüntüsü (28).png
Ekran Görüntüsü (30).png
Ekran Görüntüsü (31).png
Ekran Görüntüsü (32).png
Ekran Görüntüsü (33).png
Ekran Görüntüsü (34).png
Ekran Görüntüsü (35).png
Ekran Görüntüsü (36).png

İsterseniz Tam taramaları Avast'ın otomatik yapmasını sağlayabilirsiniz. Her pencerede işiniz bittikten sonra ''Tamam''a basmayı unutmayın.
upload_2017-2-27_11-56-55.png
 
Son düzenleme:
Avira tam tarama sonuçları bunlar.
Adsız.png
 
Malwarebytes ile tarama yapmadım yapmalı mıyım?
Bu arada Avast'a e-posta adresinizi verdikten sonra 365 gün aktivasyonunuz olur. Bunu yapmak için ayarlar-abonelik-şimdi kaydola basın ve e-posta adresinizi girin. Avast ücretsiz olarak en çok kullanılan antivirüslerden biridir. Malwarebytes'da gerçek zamanlı korumayı kapatıp taramakta fayda var. Malwarebytes'da ''Settings''e girin. Protection ayarlarında ''Scan for rootkits'' seçeneğini ''On'' konumuna getirirseniz taramada rootkitleri de tarar. Virüs veritabanını güncelleyip tarayın. Genelde bilgisayarda ufak tefek yer kaplayan şeyleri bulur. Ama iyi bir anti-malwaredir.

Avira tam tarama sonuçları bunlar. Eki Görüntüle 217952
Ünlem işareti var. Virüs bulmuş. Sağ tık yapın ve ''Nesneyi Sil''e basın. Bunu ikisine de uygulayın.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı