"Trojan:Win32/Wacatac.B!ml "virüsü nedir?

VUHD

Centipat
Katılım
21 Nisan 2021
Mesajlar
164
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İnternette gezinirken bir anda Windows güvenlik bildirim yolladı ve bilgisayarım da bu virüsü bulduğunu söyledi. Herhangi bir şey indirmedim yakın tarihte. Windows 11 kullanmaktayım. Bu virüs keylogger midir? Yoksa başka bir şey mi? Ayrıca kaldır yaptıkça yeniden geliyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Screenshot_3.png


Ek:

Screenshot_4.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, Keylogger virüsü. Eski bir virüs olduğundan neredeyse tüm antivirüsler temizleyebilir. Defender'dan kaldıra basmanız yeterli. Ancak kaldırdıktan sonra hesaplarınızın şifresini değiştirin.
 
Merhaba,

Konuya ilişkin bir eklemede bulunmak istiyorum:

Windows Defender tehditleri tespit etmede kimi zaman makine öğrenmesinden yararlanır. Tespit kimliğinin sonu "ML" ile bitiyorsa (tıpkı sizinkinde olduğu gibi: Wacatac.B!ml) makine öğrenmesiyle saptadığını ifade eder. ML tespitlerinde false positive (yanlış saptama) olasılığı yüksektir -bilhassa Defender'dan bahsediyorsak. Tespit doğrudan bir insan kararı olmadığından bu tespitlere itibar edilmez. Genelde uygulama sertifikasızsa Defender Wacatac.ml kimliğini yapıştırır. Bu kusur size değil, Defender'a aittir. Sisteminizde Kaspersky aktif olduğundan da Defender pasif durumda ve bu nedenle de sizin bilgisayarınızda tespitte bulunmuyor olsa gerek veya bahsi geçen kullanıcıların Defender güvenlik zekası güncel değil.
 
Hocam, önceşikle geçmiş olsun. Başında trojan yazdığına göre hayırlı bir şey değil. Av'niz ile tarayın bu tür bilmediğiniz bir virüs varsa daha fazla olabilir zaten karantinaya tıkayacaktır o program daha da çalışamaz.
 
Yardımlarınız için teşekkürler. Kaspersky ile taratıyorum şuan. Parola değiştirmek lazım mı sizce ? Bayadır yeni şifre falan girmedim
 
Yardımlarınız için teşekkürler. Kaspersky ile taratıyorum şu an. Parola değiştirmek lazım mı sizce? Bayağıdır yeni şifre falan girmedim

Hocam değiştirin. Üstte dediğim gibi, Keylogger virüsü.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı