Trojan yedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Antivirüs ile tarayıp virüsleri silmek kesin çözüm değil.
Antivirüsleri atlayabilen virüsler de var. Zamanında trojan konularına merak sarıp kendi trojanımı yapmıştım :) Antivirüsleri atlatmak için de şifreleme filan bir şeyler yapıyorduk ve yakalanmıyordu.

Format at için rahat olsun derim :)
Sezgisel analiz var :) Evet dediğiniz gibi antivirüs ve firewall atlatma teknikleri var ama zaten hiçbir yazılım tamamen korumaz. Koruduğu kadarı önemli. Zaten antivirüs var diye her şeyi indirip açarsan sıkıntı.

En ufak şekilde algılansa zaten o FUD değildir bana göre.

Antivirüs ile tarayıp virüsleri silmek kesin çözüm değil.
Antivirüsleri atlayabilen virüsler de var. Zamanında trojan konularına merak sarıp kendi trojanımı yapmıştım :) Antivirüsleri atlatmak için de şifreleme filan bir şeyler yapıyorduk ve yakalanmıyordu.
Antivirusler hakkında güncel bilgiye sahip değilsiniz.

Antivirüsleri, davranışsal analizi ve güvenlik duvarını araştırmanız için size kaynaklar vereceğim. İyice bir araştırdıktan sonra tazelenmiş bilgilerinizi arkadaşla paylaşmanızı tavsiye ediyorum. :)

Türkçe yama sitelerinde, bu dediğiniz şekildeki kadar profesyonel virüs olabilir mi ki?
FUD zararlılar günümüzde neredeyse imkansız hale geldi. Gelişen yöntemler sayesinde. Ayrıca zararlının FUD olmadığı da Kaspersky'ın zararlıyı tespit etmesinden belli.

Son düzenleme:

Antivirüsleri, davranışsal analizi ve güvenlik duvarını araştırmanız için size kaynaklar vereceğim. İyice bir araştırdıktan sonra tazelenmiş bilgilerinizi arkadaşla paylaşmanızı tavsiye ediyorum. :)

FUD zararlılar günümüzde neredeyse imkansız hale geldi. Gelişen yöntemler sayesinde. Ayrıca zararlının FUD olmadığı da Kaspersky'ın zararlıyı tespit etmesinden belli.
Format dosyalarını indirdim, son kez sormak istiyorum: Format atmama gerek kaldı mı? Virüs temizlenmiş midir, hocam?

Format dosyalarını indirdim, son kez sormak istiyorum: Format atmama gerek kaldı mı? Virüs temizlenmiş midir, hocam?
Temizlediyse Kaspersky yeterli fakat emin olamam içimde halen şüphe hissi kalır öyle yaşarım derseniz atabilirsiniz formatı. Ama sonrasında güvenlik yazılımı kurup bu durumlara karşı koruma sağlarsınız.

Türkçe yama sitelerinde, bu dediğiniz şekildeki kadar profesyonel virüs olabilir mi ki?
Sezgisel analiz var :) Evet dediğiniz gibi antivirüs ve firewall atlatma teknikleri var ama zaten hiçbir yazılım tamamen korumaz. Koruduğu kadarı önemli. Zaten antivirüs var diye her şeyi indirip açarsan sıkıntı.

En ufak şekilde algılansa zaten o FUD değildir bana göre.

Davranışsal analizler sayesinde antivirüsler artık aşılamaz mı yani? Ciddi ciddi buna inanıyor musunuz? :D
Zahmet edip o kadar da kaynak eklemişsin.

Format atma isteği olana mesaj yazmam normalde. AV'ler virüs silmek için yapılmadı bu kafaya sahip kişiler üremeye başladı artık, koruma istiyorsan kurarsın sadece virüs yediğinde kurulmaz.

Fud zararlılar günümüzde neredeyse imkansız hale geldi. Gelişen yöntemler sayesinde. Ayrıca zararlının fud olmadığı da Kaspersky'ın zararlıyı tespit etmesinden belli.

Hocam imkansız değil sadece artık veil ve shellter gibi FUD araçlarının şifrelenmesi antivirüsler de tanındığı için kullanılmıyor yoksa adam kendisi şifreleyebilir.
Ama hala %80 %70 FUD yapılabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
"Şifrelenmiş" (şifrelenmiş/paketlenmiş) dosya şifreleme türünün sezgisel olarak algılanıp algılanmaması önemli değil. Şifrelenmiş veya paketlenmiş olsa bile, yürütmek için paketini açması veya şifresini çözmesi gerektiğinden, belleğe girmeye çalıştığında o dosya yakalanır.

Malwarebytes Forum Yetkilisinin benzer konuya attığı mesaj, halen bu iddianızı sürdürmeye devam edecek misiniz?

Cruelsister videoları bırakıp konuyu takipten çıkıyorum, gereksiz uzadı bu konu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Hocam imkansız değil sadece artık veil ve shellter gibi FUD araçlarının şifrelenmesi antivirüsler de tanındığı için kullanılmıyor yoksa adam kendisi şifreleyebilir.
Ama hala %80 %70 FUD yapılabilir.
Bir zararlı yazılımın FUD olması için sadece taramada tespit edilememesi yetmez. Ayrıca hazır crypter yazılımlar ile zaten FUD yapılmaz tekniğin olmadığı sürece. Yaptığını sanarsın sadece.

Elbette imkanı var ama çok da kolay değil. %70 FUD diye de bir şey olmaz. Tespit edilirse edilir edilmezse edilmez.

Yardım olmasın diye daha fazlasını yazmıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı