TT altyapı 100Mbps gösteriyor, 200Mbps alırsak kullanabilir miyiz?

thepiscis

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3060 Ryzen 5 5600x
Meslek
Öğrenci
Merhaba bir sitede oturuyorum ve 100Mbps TT altyapım var acaba ben bu altyapıdan 200Mbps veya daha fazla alabilir miyim? Türksat Kablonet'te altyapı sorgulama yaptığımda 1000MBPS FTTH altyapı gözüküyor.

Hocam Netspeed 200Mbps Comnet 1000MBPS gösteriyor.
Düzgün bir cevap veren olmamış vereyim.

Comnet 1000 Mbps (Fiber) şeklinde gözüküyor anladığım kadarıyla. Bu demek oluyor ki altyapınız FTTH (Eve kadar Fiber) altyapısı. Bu altyapıda 1000 Mbps’ye kadar hız alabilirsiniz. Her sitede farklı hız çıkma sebebi sorguladığınız ISS’ler kendi sitesindeki en yüksek paketi gösteriyor. Örneğin Netspeed’de 200 Mbps en yüksek paket. Veya TurkNet’den sorgularsanız 100 çıkar çünkü TT altyapısında en fazla 100 Mbps veriyor. Firmaların bu olayı bi hayli kafa karıştırıyor. Sonuca gelirsek 1000 Mbps’ye kadar istediğin paketi istediğin sağlayıcıdan (Her hızı her sağlayıcı satmıyor satanlardan bahsediyorum) kullanabilirsin.

Düzgün bir cevap veren olmamış vereyim.

Comnet 1000 Mbps (fiber) şeklinde gözüküyor anladığım kadarıyla. Bu demek oluyor ki altyapınız FTTH (eve kadar fiber) altyapısı. Bu altyapıda 1000 Mbps'ye kadar hız alabilirsiniz. Her sitede farklı hız çıkma sebebi sorguladığınız ISS'ler kendi sitesindeki en yüksek paketi gösteriyor. Örneğin Netspeed'de 200 Mbps en yüksek paket. Veya TurkNet'den sorgularsanız 100 çıkar çünkü TT altyapısında en fazla 100 Mbps veriyor. Firmaların bu olayı bir hayli kafa karıştırıyor. Sonuca gelirsek 1000 Mbps'ye kadar istediğin paketi istediğin sağlayıcıdan (her hızı her sağlayıcı satmıyor satanlardan bahsediyorum) kullanabilirsin.

Tamamdır çok sağ olun hocam.

Bir de hocam ben Türk Telekom üzerinden 1000MBPS alsam kullanabilirim yani değil mi? Yani ISS değiştirmeme gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı