TTNET altyapı değişikliği sonrası internet yavaşlaması

@Alperen 28273737 değerlerinize baktım ve sorununuz paket tanımlamadaki hatadır.

İlk önce BTK Tüketici Şikayet Bildirim Sistemi üzerinden hat sahibinin e-Devlet bilgileri ile giriş yapıp internet firmaları bölümünden anlaştığınız servis sağlayıcısı firmasını seçin ve gerekli bilgileri ve yaşamış olduğunuz sorunları yazınız ve görsel resim eklemeyi unutmayınız.
 
@Alperen 28273737 modeminizde veya sizin hattınızda evinizin içinde bulunan kablolar dahil sorun size ait değildir bütünüyle size hizmet veren firmadan kaynaklı.

Bende tarife değiştirirken hızı hemen arttırmışlardı modemdeki değerler öyle gözüküyordu iş kullanmaya gelince gerçekte karşılaştığım değerler önceki paketim ile aynı rakamlar çıkıyordu.

Bende kayıt açmak istediğimde kabul etmediler kağıtta o hızı aldığımı ve modem ile buluştuğunu bağlantı kalitesinin iyi olduğunu söyleyip kapatıyorlardı.

Ben en son çare olarak ilçe Telekom müdürlüğüne gittim ve durumu anlattım santral hızınızı kilitliyor ve profil atanıyor o profili güncellemediği sürece aynı hızı alırsınız.

Hattınızı tekrar güncelleştirmek istediğinizi yeniden profil tanımlaması yapmalarını isteyiniz.
 
Konuyu açan arkadaşın profil fotoğrafında Ahmet Çakar olması ve yanıt veren arkadaşın profil fotoğrafında da Sinan Engin olması ve ikisinin de kullanıcı adının Alperen olması çok güzel bir tesadüf olmuş 😁

nasıl yani.jpg
 
Müşteri hizmetlerini geceden beri 4 kez aradım IP alamıyor yalanı uydurdular yeniden kurulum yaptılar ve arıza kaydı oluşturuyoruz denildi. 6 yıldır sorunsuz kullandığım netimi altyapı çalışması diye nasıl mahvettiler anlamıyorum. Tam anlamıyla bir rezalet silsilesi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı