TTNET çok ping var

ConTroller

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık iki yıldır TTNET kullanıyoruz. Taahhüt olmasa, şimdiye kadar TürkNet'e geçerdik.

TTNET kullanmaya başladığımızdan beri bilgisayarımızda hep Wi-Fi adaptörü-küçük bir USB ile- Wi-Fi'ya bağlanıyoruz ve hep stabil olmayan ping değerleri aldık, Avrupa serverlarında 70 ping değerleri birkaç dakika sürdükten sonra hep-adaptör mü ısınıyor bilemedim-ping değeri 100'ün çok üstüne çıkıyordu bazen oyun 10-20 saniyeliğine tamamen donuyordu, yani hasar aldığımı görüyorum fakat her şey hareketsiz hiçbir şey yapamıyorum öyle dondu kaldı her şey.
Bundan bayağı sıkılmıştım ve 6-7 yıldır ethernet bağlamadığımız bilgisayarıma-port biraz tozlu olabilirdi. Evet-ethernet ile bağlandık.
Başta ping 80-90 gibi stabil ilerliyordu. Tozdan olsa gerek? Ara sıra temassızlık oluyordu birkaç dakika boyunca hafiften ayarlayıp ışığın yanmasını bekliyorduk. Bunlar geçti.
Bir süre 50-70 stabil ping değerleri görmeye başladık. Çok güzeldi. 20~Mbps indirme ve 2-3MBPS upload hızı vardı.
Bu sıralar ise indirme 15-20MBPS arası, gene iyi, upload hızı ise 1.5-2.5Mbps arası değişiyordu stabildi fakat aynı serverda-birkaç gün önce stabil 50-70 ping değeri gördüğüm serVERDA-150-160 stabil değerler görmeye başladım. Evet bu değerler arası stabildi. Türk serverları 20-30 ping değerinden bir an 70 ile 120 arası değişken ping değeri göstermeye başladı. Bir an şaşırdım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de superbox kullanıyorum. Bende de şu an öyle bir problem var. Baz istasyonları gereğinden fazla kullanılıyor şu an dediler. Malum herkes evinde internet aşırı dalgalı.

O zaman ona göre baz istasyonu ayarlayacak. Atıyorum 50 tane port kaldıran yere zaten herkes çalışıyor okuyor diye düşünüp 100 tane bağlamayacak.

O zaman ona göre baz istasyonu ayarlayacak. Atıyorum 50 tane port kaldıran yere zaten herkes çalışıyor okuyor diye düşünüp 100 tane bağlamayacak.
Evet ayarlamaları lazım . Bir çok şey ayarsız , ama yapmamışlar dalgalanma sebebi de o diyorlar belki de bahanedir bilemeyiz.

Yazdığınızdan açıkçası hiçbir şey anlamadım. Eski bir anınızı anlatıyor gibi yazmışsınız. İndirme hızınız ve pinginiz yüksek, onu anladım sadece. Bunlar birbiriyle bağlantılı şeyler değil. İndirme hızınız datayı sunucudan ne kadar hızlı aldığınızdır. Ping ise veri paketini gönderme ve sunucudan yanıt alma hızınızdır. Bu sonuçları aldığınız oyun nedir? Bir de 20 megabiti 20 mb/sn ile karıştırıyorsunuz bence. 20 Mbps indirme hızı dediğiniz 200 megabit internet demek. Türk Telekom'da böyle bir hizmet yok.

Yazdığınızdan açıkçası hiçbir şey anlamadım. Eski bir anınızı anlatıyor gibi yazmışsınız. İndirme hızınız ve pinginiz yüksek, onu anladım sadece. Bunlar birbiriyle bağlantılı şeyler değil. İndirme hızınız datayı sunucudan ne kadar hızlı aldığınızdır. Ping ise veri paketini gönderme ve sunucudan yanıt alma hızınızdır. Bu sonuçları aldığınız oyun nedir? Bir de 20 megabiti 20 mb/sn ile karıştırıyorsunuz bence. 20 Mbps indirme hızı dediğiniz 200 megabit internet demek. Türk Telekom'da böyle bir hizmet yok.

İlk olarak dediklerimden hiçbir şey anlamamanın sebebi Technopat'ta galiba bir sorun var yazdıklarımın yarısını hatta fazlasını hata dedi almadı.
Ve Mbps(megabit) ile megabyte/sn'yi karıştırmadım. Öyle olsa bile 20mb/sn=20.8=160Mbps ederdi. Ve indirme hızı ile pingin alakası olmadığını biliyorum. Birçok şey yazdım ve Technopat hata! Dedi, almadı. Ve dediğiniz her şeyi zaten biliyorum. Buraya çözümünü sordum pingin tanımını değil.

İlk olarak dediklerimden hiçbir şey anlamamanın sebebi Technopat'ta galiba bir sorun var yazdıklarımın yarısını hatta fazlasını hata dedi almadı.
Ve Mbps(megabit) ile megabyte/sn'yi karıştırmadım. Öyle olsa bile 20mb/sn=20.8=160Mbps ederdi. Ve indirme hızı ile pingin alakası olmadığını biliyorum. Birçok şey yazdım ve Technopat hata! Dedi, almadı. Ve dediğiniz her şeyi zaten biliyorum. Buraya çözümünü sordum pingin tanımını değil.
Ping ve hız testlerini atar mısınız, oradan kontrol edelim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı