TTNET taahhüt cayma bedeli yasal süreci

Wroksy

Picopat
Daha fazla  
Merhaba Türk Telekom'dan 2 yıl taahhütlü internet hizmeti almıştık.
Ve 1 senesi dolduktan sonra caydık öncelikle 1010TL sonra da 1150 TL ücret belirlediler.
Ödememe uzatma sebebim abonelik ve sözleşme kanununun 21 ve 22. maddesi ne güvenmem.
Kanun da şöyle diyor: tüketici, belirsiz veya süresi bir yıl ve daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir.
Ben bunu müşteri hizmetlerine söylediğim zaman "bizim şirket politikalarımız bu kanuna göredir bir ceza değil taahhüdünüzün geri kalan ayları hesaplanıp size çıkartılıyor diyor. Fakat biraz daha araştırma yaptığım da gördüm ki bu kanunsuz bir şeymiş. Söyle bir yorum ile karşılaştım:

"taahhüdü iptal ettirirseniz cayma bedeli çıkar, size ödettirmeye çalışırlar.

ancak bu yaptıkları kanunsuzcadır, tüketici hakem heyetine başvurursanız haklı bulunursunuz. Yasalarda 1 sene üzerindeki taahhütleri sebep göstermeden ve cezai bedel ödemeden feshetme hakkına sahipsiniz.

Bu konuyu araştırın, ben birazdan kaynak da atacağım.

eğer taahhüt 1 yılın üzerindeyse sizden bir kuruş dahi alma hakları yoktur."
(aynı kişinin 2. metni)

"Ayrıca cezai bedel ne kadar erken çıkarsan o kadar az olur, hiç beklemeden iptal etmeni tavsiye ederim. Sizden alabilecekleri Max tutar kullandığınız zamana kadar olan indirim tutarı olabilir, fazlasını talep ederlerse yine hakkınızı arayın."

Yani demem o ki ben bu 1150 TL'yi ödemeyeceğim yarın bir gün "dedikleri gibi" icra ile uğraşır mıyım baştan tüketici hakem heyetine gitmeli miyim öneriniz var mı arkadaşlar bu reziltelekom'a 5 krş vermek istemiyorum.
Ha bu arada Twitter'dan Instagram'dan sapladım bunlara biraz o yüzden biraz sinirliler bana :D.
Aşağıya gerekli kaynaklardan 2 tane SS bıraktım konu ile alakalı yardımcı olursanız sevinirim iyi günler.

Dosya Ekleri

• Fb6WigxWAAEV73A.jpg
    Fb6WigxWAAEV73A.jpg
    25 KB · Görüntüleme: 81
  • Fb6YAJgWYAEVG6f.jpg
    Fb6YAJgWYAEVG6f.jpg
    57,3 KB · Görüntüleme: 76
Son düzenleyen: Moderatör:
Bana da aynısını demişlerdi eve icra geldi, bizde mahkemeye gidip itiraz dilekçesi verdik 1 yıldır hiçbir şey olmadı. Google'a taahhüt itiraz dilekçesi yazarsanız örnekler karşınıza çıkar. Size icra kağıdı yollamalarından korkmayın.

Bana da aynısını demişlerdi eve icra geldi, bizde mahkemeye gidip itiraz dilekçesi verdik 1 yıldır hiçbir şey olmadı. Google'a taahhüt itiraz dilekçesi yazarsanız örnekler karşınıza çıkar. Size icra kağıdı yollamalarından korkmayın.
Anladım malesef Devletimizin bu durum da süreçleri çok uzun tutması insanları bu kadar bekletmesi çok kötü bir şey başta bu şirketlerin böyle tuzaklar kurmasına izin vermemesi gerekliydi bence hepsi menfaatine çalışıyor tüketiciyi takmıyor kimse. Teşekkür ederim cevabınız için.

Anladım malesef Devletimizin bu durum da süreçleri çok uzun tutması insanları bu kadar bekletmesi çok kötü bir şey başta bu şirketlerin böyle tuzaklar kurmasına izin vermemesi gerekliydi bence hepsi menfaatine çalışıyor tüketiciyi takmıyor kimse. Teşekkür ederim cevabınız için.
Rica ederim, maalesef ülkedeki çoğu şey gibi icra sistemi de sıkıntılı. En azından yasalar bu konuda bizi koruyor buna da şükür diyelim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı