Ttnet ve arıza cözümü

• Konuyu başlatan 9544
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 929
Makaleler
46
Yer
Dark
Daha fazla  
Dün akşam beşinci arayışım adamlar alay ediyor ve sorun hala aynı.
Bana sundukları tek cevap yıllardır sorunsuz çalışan ev tesisatından kaynaklanan ama neden kaynaklandığını bilinmeyen kişilerin çözümü ile sorun hala devam ediyor. :)
Eskiden 1Mbps paketim vardı şimdi 8Mbps eski paketimden berbat.

Kısa bir konuşmamız.

-İnternet kesiliyor ve ev telefonunda cızırtı var interneti kapayınca ev telefonunda sorun yok.
-Bunun için ekip gönderemem ki.

Daha ne olsun internetin yavaşlığına, falan hiç girmiyorum zaten. :)

Düzelir mi?
Bana kalırsa çok zor. Başka bir servis kullanayım diyeceğim bunların alt yapısını kullanıyorlar sorun aynen devam. :)

En iyi yaptıkları şey.
Parayı alırken iyi bir gün geç öde papazsın.
Hizmete gelince sanki ABD'nin herhangi bir eyaletindeki bir yerde arıza gideriyorlar.
Müşteri yüktür uğraşma.

Yarın öğleden sonra evde olursam tesisat kablosunu baypass edip direk modeme getireceğim kabloyu. :)

Bana önce ev tesisatından, sonra modemden, sonra bilgisayardan kaynaklanıyor dediler. En sonunda evet bir yavaşlık var dediler, sonra eve ekip gelmeden çözüldü dediler. Şu an dosyaları IDM'den gördüğüm kadarıyla ortalama 200kb ile indiriyorum. Müşteri temsilcisine kalsa önce evin tesisatını komple yenileyecektim, sonra yeni aldığım cillop gibi modemi atıp tekrar bir modem alacaktım, daha sonra bilgisayarımı değiştirecektim. Böyle salaklara para yediriyoruz işte hey gidi dünya hey...

Nasıl yaptın ?
Bugün ASUS DSL-N55U marka modem aldık. Eve geldik kurulumunu yaptım fakat internete bir türlü bağlanamadık. Kullanıcı adı ve şifreyi doğru girmemize rağmen hata veriyordu. Telefonla aradık. Modemi kapatın açın gibi sürekli aynı şeyleri söylediler. En sonunda sorunu çözemeyeceklerini anlayınca orayla iletişime geçin falan dediler. Sonra kapattım telefonu. Tüm sürücüleri kaldırdım. Modemi yeniden başlattım. Bir yandan sürücüleri kurdum. Daha sonra karşıma modemin arayüz sayfası geldi. O sayfadan kullanıcı adı ve şifreyi tekrar girmeyi denedim ve girdi. Böylece modemin ayarlarını yaparak internete bağlanmayı başardım.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı