TTNET Yüksek Ping Sorunu

@Teacher80

O dediğin Rainbow'da benim her el başıma geliyor o yüzden oyunu sildim.
CS:GO'da da mermi gitmiyor. One tab atılmıyor falan filen diye oynamıyorum.
Bir tek Fortnite oynayabiliyorum sorunsuz ondada iyicene Mermiler gitmeme, yapılar elde kalmaya ve Pompalı ile adam gibimde kafasına sıkıyorum bütün mermiler gidiyor 95 vuruyor arkadaşın PC'de oynadım aynı mesafe'den biraz daha uzaktan adama vuruyorum Yeşil klasik pump ile 140 vuruyor.
Saçmalık yani.

Benim eski bilgisayarımda 120 Ping'im vardı. Yeni bilgisayar topladım 2 yıl önce şimdi 70'e felan düştü.
Bence sistemin iyi olmasının ve kabloların, DNS'in ve öncelik ayarlarının hepsinin Ping'e katkısı çok.
Benim Monitör 60Hz, 8GB Ram, AMD RX 480 Reference tasarım var. Acaba bu yüzden mi yüksek pingim diye düşünüyorum ama işin saçmalığı bazı Youtuberleri izliyorum bilgisayarları benim gibi veya daha kötü 35, 45 Ping alıyor alakası yok o zaman diyorum geçiyorum. İki derede bir arada kaldım. Çözümü yayıncılarla iletişime geçicem şimdi bir kaç tanesini biliyorum "Pingleri" çok diye ağlıyorlardı resmen şimdi hepsi düzeltmişler ne yapmışlar ne etmişler öğrenicem ve dedikleri tamamen doğru ise. Ping düşürmek için ne yapmak gerekiyor adlı konu açıp ordan detaylı bilgi veririm.

Zaten bende yaz geldiğinde 144 Hz, 16 GB RAM, GTX 1070 Tİ almayı düşünüyorum. (RTX serisi çok pahalı)
İşlemci i5-6600K şuanlık idare eder bir 2 yıl daha diye düşünüyorum.

@KırAtlıLiberal

Sildim, tekrar kurdum üstüne güncelledim hiç bir şey değişmedi üstüne üstelik akşam 18:00 gibi oyundaki pingim (60 iken bir anda 77 oldu) Komik bir durum yani birazdan 80 olur. Modemi evde kimse kullanmıyor çözemedim yani.

Hocam ankastreden kendi hattınızı bulabilirseniz modemi kısa kablo ile oraya bağlayın, ardından Speedtest üzerinden yurtdışına hız testi yapın, tekrar eve geçince evden aynı noktaları seçip tekrar test yapın. Arada ciddi fark var ise iç tesisatı elden geçirin. Vodafone Almayan'da çok sunucusu var, onları öneririm.

Onun dışında elinizden başka iş gelmez, gerisi TT'nin elinde.

@Ulunay

Keşke o dediğiniz kadar anlayabilsemde hepsini yapıp, sorunun tam kaynağını bulabilsem malesef ama başka bir çözüm yolu buldum gibi.

Yabancı yasal ve karaborsa sitelerinde birazcık araştırma yapıp, Kill Ping diye bir program buldum.
Youtube'de biraz videolarını izledim adamlar video'yu kesmeden felan CS:GO giriyor pingleri 107 - 117 arası gidip geliyor. Oyundan çıkıp, Steam'ı kapatıp programı açıp, sunucu seçip steam'ı tekrar açıp oyuna giriyor pingleri 50 - 57 arası gidip geliyor.

Şimdi biraz daha araştırıp, gayet net cevaplar bulursam uygulamayı alıcam aklıma gayet yattı aslında adamların Pingleri 60-50 arası düşüyor minimum 40 düşüyor. Benim 60, 77 arasından 42 - 48'e düşsede yeter ama bakalım ne kadar doğru bir program. Türkiye için olan versiyonu biraz tuzlu çünkü neyse ben araştırmaya devam edeyim çözüm yolu bulduğumda buraya yazarım.

@Ulunay

Keşke o dediğiniz kadar anlayabilsemde hepsini yapıp, sorunun tam kaynağını bulabilsem malesef ama başka bir çözüm yolu buldum gibi.

Yabancı yasal ve karaborsa sitelerinde birazcık araştırma yapıp, Kill Ping diye bir program buldum.
Youtube'de biraz videolarını izledim adamlar video'yu kesmeden felan CS:GO giriyor pingleri 107 - 117 arası gidip geliyor. Oyundan çıkıp, Steam'ı kapatıp programı açıp, sunucu seçip steam'ı tekrar açıp oyuna giriyor pingleri 50 - 57 arası gidip geliyor.

Şimdi biraz daha araştırıp, gayet net cevaplar bulursam uygulamayı alıcam aklıma gayet yattı aslında adamların Pingleri 60-50 arası düşüyor minimum 40 düşüyor. Benim 60, 77 arasından 42 - 48'e düşsede yeter ama bakalım ne kadar doğru bir program. Türkiye için olan versiyonu biraz tuzlu çünkü neyse ben araştırmaya devam edeyim çözüm yolu bulduğumda buraya yazarım.
Modemle alakalı olabilir belki.

@KırAtlıLiberal

TTNET'in şubesine gidip bölge hızımızı 100 MBPS'yi desteklemesini isteyip ve Kabloları kontrol etmelerini istiyicem ve evdeki Kablolamayı değiştirmelerini rica edicem ücret karşılığında. Modemi de değiştirip ve Kill Ping uygulamasını satın alıcam düşerse eğer bu şekilde düşer yoksada düşmez zaten bunlardan başkada yapılabilecek bir şey yok anlaşılan.

@KırAtlıLiberal

TTNET'in şubesine gidip bölge hızımızı 100 MBPS'yi desteklemesini isteyip ve Kabloları kontrol etmelerini istiyicem ve evdeki Kablolamayı değiştirmelerini rica edicem ücret karşılığında. Modemi de değiştirip ve Kill Ping uygulamasını satın alıcam düşerse eğer bu şekilde düşer yoksada düşmez zaten bunlardan başkada yapılabilecek bir şey yok anlaşılan.
O kadar para dökeceğinize İSS değiştirseniz olabilir belki TTNET sonuçta.

@KırAtlıLiberal

1 yıllık kullanıcı sözleşmem var daha bitmediği için değiştiremiyorum.
Yoksa TTNET'e şuan verdiğim bu parayı Superonline versem 100 MBPS alabiliyorum ordan hemde biraz daha uygun fiyata.
Bakalım bu senenin sonunda İSS + Kasa değişimi yapıcam.

Son düzenleme:
Kardeşim, NetGalaksi kullan TT altyapisini kullaniyor ama pingi efsane. Yalininternet tarifesini al evde telefon yoksa telefonada gerek olmuyor zaten ek ucret pahali internet kullaniosun senin yerinde olsam evde ev telefonu varsa iptal ettirir kullanmazdim

NetGalaksi Kotali fiyatları şöyle
24mbit hiz 200gbkota = 46tl

35mbit 200gbkota =50 tl

netgalaksi kotasiz tarifeler

35mbit kotasiz 60 tl 《 benim kullandigim paket pingim 5-7 arasi cikio hep bi sorun yasamadim 1 oldu geceli

50mbit kotasiz 70tl

75mbit kotasiz 75 tl

ama bu yalininternet olayi sadece istanbul avrupa yakasi ve edirneye kadar olan yerleri kapsiyor baska yerde oturuosan alamazsin

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı