Tüketici hakem heyetine başvuru nasıl yapılır?

THH başvurabilirsin. THH öncesinde başka seçeneğin varsa bilmiyorum. Araştırmak lazım.

Peki teşekkürler.
THH başvurabilirsin. THH öncesinde başka seçeneğin varsa bilmiyorum. Araştırmak lazım.

Hepsiburada ile iletişime geçip Hepsiburada aracılığıyla mı yollamak lazım yoksa direkt Acer servisine mi yollamak lazım?

Son düzenleme:
Nasıl çalıştıklarını bilmiyorum. Acer ile iletişime geçip konuşabilirsin. Genelde hizmetin yeniden görülmesi/para iadesi gibi konularda mağaza ile iletişime geçilir ama senin olay biraz farklı.

Nasıl çalıştıklarını bilmiyorum. Acer ile iletişime geçip konuşabilirsin. Genelde hizmetin yeniden görülmesi/para iadesi gibi konularda mağaza ile iletişime geçilir ama senin olay biraz farklı.

Hepsiburada'yı şikayet ettiğim için hb ile görüşün diye mail atmışlar. Teknik servislerin hukuki olarak sorumluluk altında olmadıkları için ürünü aldığım şirketi şikayet ettim. Ne yapmam lazım?

Mağaza ile görüş. İstediğin yönde cevap verir ve işini hallederse sorun yok. Olumsuz cevap verir, seni teknik servise yönlendirirse icraya başvurmanı tavsiye ederim. HDD masrafı kadar icra takibi başlatabilirsin. Ben olsam sorunu kökten çözmek adına laptop tutarının bugünkü değerini hesaplar onun üzerinden takip başlatırım. Hep tüketici uğraşacak değil, onların sorumluluğunda ve özür/telafi niteliğinde olan şeyleri tüketici olarak kimse dert etmemeli. Sen yasal yoldan yürü, peşini bırakma.

Mağaza ile görüş. İstediğin yönde cevap verir ve işini hallederse sorun yok. Olumsuz cevap verir, seni teknik servise yönlendirirse icraya başvurmanı tavsiye ederim. HDD masrafı kadar icra takibi başlatabilirsin. Ben olsam sorunu kökten çözmek adına laptop tutarının bugünkü değerini hesaplar onun üzerinden takip başlatırım. Hep tüketici uğraşacak değil, onların sorumluluğunda ve özür/telafi niteliğinde olan şeyleri tüketici olarak kimse dert etmemeli. Sen yasal yoldan yürü, peşini bırakma.

Hepsiburada ile görüştüm, talep oluşturdular. 3 gün içerisinde geri dönüş yapacaklar. Hepsiburada THH kararının uygulanması için yüksek ihtimal Acer servisine göndermemi söyleyecek. Servise gönderirken ne yapmam lazım? Cihazı nasıl tekrar garantiye aldırabilirim?

Servisle görüştüğümde HDD değişiminin yapılacağını ama THH kararında sadece garanti kapsamında HDD değişimi yazdığı için belki garantiye alınmayabilir dediler. Garanti çok önemli değil ama en azından HDD değişimi yanında bakımının da yapılması için garantiye nasıl aldırabilirim?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı