Rehber Tüketici Hakem Heyetine Başvuru

Fatura konusu aslında ikinci el alınan ürünlerden ötürü verilmiş bir bilgi. Ürünü aldıktan sonra E-Fatura üzerinden de hak aranabilir. Ortada herhangi bir fatura yoksa veya başkası adına ise, yalnızca sahibi hak talep edebilir. Daha pahalı ürünlerde ise sözleşme dahilinde ticaretin gerçekleştirilmesi gerekir; bu durumlarda ise garanti yeni kişi üzerinden de devam edebilecektir.

Senin durumda ise satıcı "Stoklarımda kalmamış" gibi bahaneler ile siparişi iptal edebiliyor. Bununla alakalı yapabileceğin pek bir şey yok. Ekonomideki dalgalanma bu tip mağduriyetler çok yaratıyor. Çözümü - haklısı, haksızı da yok açıkçası bu konuların. Yapılabilecek pek bir şey yok.

Aslında normalde ürünleri yolluyordu Amazon Almanya. Ben de bir forumdan görüp aldım ve diğerlerinin ürünleri ulaştı. Ben 5 ürün aldım, sonradan 1 tanesini iptal ettim ve sipariş buga girdi. Ödeme seçeneklerini düzenle falan yazıyordu. O yüzden yollanmadı, ödemiş olmama rağmen sistemde ödememiş gibi gözüküyordum. Arayan Türk arkadaş da sağolsun sormadan etmeden (Ben ürünleri indirimden aldığımı söyledim, iptal etmek istemeyeceğimi biliyordu. Belki de inadına yaptı.) iptal etmiş. Valla yabancı arasaydı böyle bir şey olur muydu bilmiyorum ama artık Jeff Bezos'a mail atarsam beni Türklerle konuşturmayın diyeceğim.

Anlaşılan dediğiniz gibi, yapacak bir şey yok.

Siz hali hazırda alım gücünüz yetiyor ise, daha kötü duruma düşmeden önce alın farklı bir yerden Şu sıralar benim politikam bu şekilde.

Siz hali hazırda alım gücünüz yetiyor ise, daha kötü duruma düşmeden önce alın farklı bir yerden Şu sıralar benim politikam bu şekilde.
Ben de öyle yapıyorum zaten. Sıvı soğutmaları satmak için almıştım ama iptal edilmesi beni çok üzdü. Bilgisayarımdaki RAM'leri, cebimden hiç para çıkmadan 32 GB yapmayı düşünüyordum. Yine 32 GB yaptım ama para çıktı.

@BilgisayarKurdu Hocam merhaba, ben Asus'tan ekran kartı aldım 1 ay olmadan garip bir ses çıkarmaya başladı. Bende ürünü servise yollayacağım fakat arıza kısmının sonuna 1 aylık cihaza tamir istemediğimi değişim ya da iade raporu istediğimi yazdım. Böyle yazdığım için müşteri tamir istemedi deyip geri yollarlarsa tüketici hakem heyetine başvuru hakkımı kaybediyor muyum acaba?

Hayır kaybetmezsiniz, başvurabilirsiniz.

İlk 180 gün içinde arıza yapan ürünler ayıplı mal kabul ediliyor. Değişim ya da iade hakkınız var.

@dogant Türkiye'de satıcılar değişime yanaşmıyor ve fiyatlar değiştiği için sürekli iade yapmak onlar için daha iyi oluyor. Ben şu piyasa yüzünden sorunlu cihazları bir zaman sonra değişim yapmayınca onarılmasından yanayım iade yapsak zarar, onarım yapıp satmak daha iyi.

Tercih hakkı satıcıda değil sizde, iade değil de sadece değişim talep edebiliyorsunuz. Ürünün aynısından yoksa emsal değerde yeni modelini talep edebiliyorsunuz.

Aldığım TV 4. ayında arıza yaptı, değişim talep ettim. Dün beni aradılar tamir konusunda ikna etmeye çalıştılar ama kabul etmedim. Tekrar dönüş yapacaklar ve muhtemelen değiştirecekler ürünü, değiştirmezlerse THH'ne gidip ürünü değiştirebilirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…