Rehber Tüketici Hakem Heyetine Başvuru

Yok böyle bir prosedür kardeşim.

Attıkları Mesaj'da sadece değişim yapılacak ürün stoklarimizda kalmadığından dolayı bir üst model ( burada yollacaklari modeli yazmislar )10-15 gün içinde yollanacak kabul ediyor musunuz yazmislar.

Tamam ben başka bir şey anlamışım. Sıkıntı yok burada.

Yaklaşık 10 gün önce tüketici hakları heyeti'ne (THH) başvuruda bulundum. Şikayet edilen firma olarak "ASUS bilgisayar sistemleri ticaret limited şirketi"ni yazmıştım. Bugün THH benimle iletişime geçti; karşı tarafın savunmasını gönderdiklerini ve hukuken sorumlu olmadıklarını belirtmişler. Ürünün belgelerini incelediğimde, distribütör, üretici ve servis kısımlarında kendi adlarının yazılmadığını fark ettim, bu yüzden muhatap olmuyorlar ve dava düşüyor. Ben üretici olarka ASUS Tayvan yazdığı için bu ayrıntıya dikkat etmemiştim, ancak başvuruda bulunacak olan arkadaşların bu konuya dikkat etmeleri önemlidir. Şu an ürünümün distribütör firmasını öğrenip o firma üzerinden başvuruda bulunacağım.

Rica ederim kardeşim. Paylaş tabi kararı. Lakin senin kararı emsal gösterme gibi bir durum olmaz. Yani bir mahkemenin verdiği karar, bir başka mahkemeyi bağlamaz; birbirlerinden bağımsızdırlar. Ortada Yargıtay İçtihadı Birleştirme kararı varsa anca bağlayıcı olur; lakin arkadaşlara yol gösterici elbette olacaktır. Bekliyoruz. Tüketici hakem heyeti kararını icraya koymayı unutmayın; belki icraya koymadan ilgili firma sizi arayıp kararı hemen yerine getirebilir; ancak bu şekilde tarafınız aranmıyorsa veya sizi arayıp yan çiziyorlarsa verin bir avukata hemen paşa paşa kararı yerine getirsinler.

1.5 aydır Bilirkişi görüşü geldi yazıyor. Ne kadar sürer tahmini bilgisi olan var mı?

Sinerji'den mouse satın aldım elime kucuk geldi denedim 2. gün geri gönderdim iade olarak üstündeki jelatinler duruyordu kutusu açık oldugu icin kabul etmediler 5.3K verdim tüketici haklarına başvurmalıyım değil mi?

Evet. İstersen jelatinlerini açmış ol, önemli değil. Kutu duruyorsa ve 14 günlük süreye riayet etmişsen hiçbir sebep ileri sürmeksizin iade yapılır. Yapmazlarsa e-Devlet üzerinden tüketici hakem heyetine hemen müracaat edersin, 3 ay sürmeden davayı kazanır sonra hemen icraya verirsin ve paşa paşa iadeyi gerçekleştirirler. Bunların anladığı dil bu kardeşim. Süreç bittikten sonra seni bunca zaman böyle uğraştırdıkları için asliye hukuk mahkemesinde tazminat davası da açıp cüz'î bir meblağ da kazanabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…