Rehber Tüketici Hakem Heyetine Başvuru

Hocam müspet zarar diye geçer; siz malın ayıplı olduğunu bilseydiniz malı almazdınız; ama size bile bile ayıplı malı sattılar; yani sözleşmeyi ayakta tuttunuz; o sebeple aradaki farkı müspet zarar olarak Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun madde 11/6'nın atıfıyla Türk Borçlar Kanunu hükümlerine dayanarak talep edebilirsiniz. Ha bilirkişi der ki bu ekran kartının rayiç bedeli 13 bin değil 10 bin, o zaman 10 bine kadarki aradaki farkı size öderler.

Hocam hb işi yokuşa sürüyor. Asusa icra takibi başlatacağım bunu nasıl yapıyoruz?

Hocam hb işi yokuşa sürüyor. Asusa icra takibi başlatacağım bunu nasıl yapıyoruz?
İlçendeki İcra Müdürlüğüne git, ilamlı icra başlatacağım de, verilen kâğıda şu bilgileri gir, bazen kâğıt vermeden de senin söylemenle icra memuru icra işlemlerini başlatabilir. Biraz harç ödersin, ama icra bitip ürünü aldığında karşı taraf bu harcın 2/3'sini sana öder; 1/3'ü senin hanene eksi olarak yazar maalesef. Ülkedeki adalet bu şekilde.

Merhaba bende monitör aldım ama ürünü beğenmediğim için iade talep istedim reddettiler. Talep kısmında iade için hangi kutucuğu işaretlemem gerekiyor?

Şubat ayın aldığım Samsung QN90B televizyon için, playstation 5 ile kullanırken karanlık sahnelerde kontrast ve gamma değerlerinin dengelenemediği için ekranın masmavi olması, digitürk üziernden maç izlerken 1 dakika aralıklarla 3-4 saniyelik görüntüde kasma, maçlarda ghosting(iz bırakma), HDR açtığımda oyunlarda renklerde soluklaşma gibi sebeplerden dolayı 8 haziran tarihinde tüketici hakem heyetine başvurdum. 14 Ekim tarihinde bilirkişi geldi, evde olmadığım için kendisi test yaparken telefondan durumu anlatmaya çalıştım fakat kendisi işim bitse de gitsem kafasında olup benden problemin görsellerini istedi, tekrar iletişime geçeceğini söyledi. Az önce kontrol ettiğimde kararın çıktığını gördüm fakat red kararı almışlar. Karar dilekçesini okurken benim şikayet ettiğim marka Samsung olmasına rağmen faturada yazan HDMI kablosunun markası olan Philips'i yazmışlar televizyon markası olarak, benim yukarıda bahsettiğim problemlerden sadece görüntüde kasmaya yönelik karar vermişler. Görselleri başvuruda kullanmama ve bilirkişiye de WhatsApp üzerinden atmama rağmen dikkate almamışlar. Karar formuna da "Televizyonun 4-5 ms gecikme oranı olmasından kaynaklı kasma yaşattığı, 120hz panel olduğu için görüntünün hızını yakalayamadığından kaynaklı problem olması ve bunların ayıp veya kusura görülmediği" tarzında bir şey yazmışlar. 60 yaşında birisini bilirkişi olarak gönderip, ağzında sakızla gelip test yaptığını söyleyerek ve bitse de gitsem kafasıyla iş yapan birisi yüzünden saçma sapan bir karar almışlar. Hadi diyelim ki dedikleri gibi problem yok o zaman diğer yazdığım problem olduğunu düşündüğüm konulara da açıklık getirseler en azından bir nebze kabul edilebilir olurdu. Televizyonun güncel değeri 43 Bin TL, parasında değilim fakat bu denli üst seviye bir modelde ve dünyanın en iyi markalarından biri olan Samsung'un bile durumla ilgilenmemesi insanı soğutuyor. Bundan sonra televizyonda LG'den şaşmam.

Kardeşim zaman kaybetmeden 15 günlük süren içinde Tüketici Mahkemesinde itiraz et bu karara. Bilirkişinin işini iyi yapmadığından da bahset.

Kendi başıma geldiğinden biliyorum ASUS'un birden fazla şirketi olduğu için direk garanti belgesinde yazan şirketin bilgilerini yazmanız gerekiyor. Yoksa açtığınız dava düşüyor ve tekrar açmanız gerekiyor.

THH 7 Kasım'da gündeme alındı bilirkişi görüşü istendi dedi fakat bugün gündemden çıkarıldı yazıyor acaba sebebi nedir?

Selam hocam, Vatan'dan Asus marka bir monitör aldım ve şu ana kadar 7 gün geçti. Ancak monitörün renk kalitesinden memnun kalmadım, bu nedenle iade etmek istiyorum. Vatan müşteri hizmetlerini aradım ve iade talebinde bulunmak istediğimi söyledim. Ancak, bana iade edemeyeceğimi belirttiler. Durumu anlamış değilim, çünkü monitör tamamen sağlam ve herhangi bir sorunu yok. Eğer çözülmezse tüketici haklarına başvurmayı düşünüyorum. Sizce bu durumda ne yapmalıyım?

14 günlük iade hakkı internet alışverişlerinde (mesafeli satış) geçerli. Mağaza ya da iş yeri satışında geçerli değil.​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…