Rehber Tüketici Hakem Heyetine Başvuru

Thh bizi haklı bulur ve karşı taraf itiraz eder kazanırsa üzerimize borç çıkar mı ?

Merhaba. Bir telefoncudan kulaklık aldım. Yalnız ürün sıkıntılı garantiye gitti daha da sıkıntılı oldu. Thh'ye yazarken aldığım firmayı mı yazmalıyım garanti vereni mi? Jbl marka kulaklık. Satıcı garantiye gönderdi şuan ikinci kez göndermem diyor.

Mahkemede biz haklı çıkarsak?

Haklı çıkarsanız avukat tuttuysanız avukatınızın ve mahkeme masraflarının ödemesini karşı taraf yapıyor.

Normalde garantiyi vermeniz gerekiyor, satıcı niye ikinci kez göndermiyor? Satıcıyı aradan çıkararak siz gönderin garantiye, eğer gönderemiyorsanız satıcıyı da şikayet edebilirsiniz garantiye yollamıyor diye. Ama ürün sorunluysa ve garanti düzeltemeden ve daha arızalı şekilde geri yolladıysa garantiye şikayet etmeniz gerekir.

Satıcı uğraşmak istemiyormuş sözde garanti sorun bulamamış reset atıp göndermiş onu bizde yaptık. Ekran görüntüleri var hiç bağlanmıyor cihaz. Ben ürünü aldığım satıcı muhatap olarak almıştım göndermeme gibi bir lüksü var mı? Ne diye şikayet etmem gerekiyor? Ek olarak satıcı 1 aydır faturasını kesmedi ürünün yarın kesecek sözde.

Göndermeme gibi bir lüksü yok satıcı sana 2 yıl boyunca destek sağlaması gerekiyor, ama satıcının yapacağı ekstra bir olayda yok. Kendin dümdüz gidip garantiye yollarsan daha iyi sonuç alabilirsin.

Göndermeme gibi bir lüksü yok satıcı sana 2 yıl boyunca destek sağlaması gerekiyor, ama satıcının yapacağı ekstra bir olayda yok. Kendin dümdüz gidip garantiye yollarsan daha iyi sonuç alabilirsin.
Satıcıyı şikayet edebilir miyim yoksa garantiyi mi etmem gerekiyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…