Rehber Tüketici Hakem Heyetine Başvuru

Hocam sizin konudan bağımsız başvurduktan ne kadar süre sonra dönüş sağladılar size?

@BilgisayarKurdu

Hocam merhaba,

Trendyol üzerinden satıcı: İdealshoping kahve makinesi aldım Philips marka.

Ürün ilk gün bozuldu. Servise yolladım tamir ettiler ancak ben iade istiyordum.

Satıcı ile iletişime geçmedim iade kabul etmiceğini bildiğim için.

Direk THH başvuracağım ancak kimi şikayet edeceğimi anlayamadım.

Philips Türkiye'yi mi yazacağım satıcı kısmına yoksa idealshoping'i mi?

Destek olursanız sevinirim,

Teşekkürler.

Idealshoping i yazacaksın.

gaming.gen.tr den Asus gaming klavye ve mouse satın almıştım. Ürünler geldi, kutusunu açtım ve test ettim. Klavyede ''N tuşu'' çift basıyordu. Bunun üzerine vakit kaybetmeden firmaya geri gönderdim. Sıfır aldığım bir ürünün tamir olmasını istemediğim ve Asus markasından midem bulandığı için ücret iadesi istedim. Ancak firma ürünü servise gönderdi. Serviste bir sorun yok diyerek bozuk ürünü tekrar firmaya gönderdi. Dolayısıyla firma da bana gönderdi. Ben iade etmek istediğimi söylediğim halde, firma bu ürünün ''hijyen sınıfına'' girdiğini ve iade olamayacağını belirtti. Bunun üzerine bu foruma da başlık açtım ancak bir çok kişi firmayı haklı buldu ve ürünün hijyen sınıfı olduğu için iade edemeyeceğimi belirttiler.

Bu bana mantıklı gelmedi çünkü ürünün arızalı/ayıplı olduğunu kutuyu açmadan,ürünü test etmeden kimsenin anlama şansı yok. Firma bir bahane arkasına sığınmış, bunu kullanıyor. Nasılsa kimse Tüketici Hakem Heyetiyle vs uğraşmaz diyerek kendilerine uydurma bir koruma kalkanı geliştirmişler.

Ancak o işler öyle değil.. Tüketici hakem heyeti kararı lehime sonuçlandı (ürünün arızasını incelemediler bile çünkü temel mantalite 14 gün içinde alınan ürünün kayıtsız şartsız iadesini içeren kanundur) ve firma paşa paşa ücreti iade etmek zorunda kaldı.

Sonuç olarak gamin.gen.tr firmasını yaşamış olduğum bu olumsuz tecrübe nedeniyle kimseye önermiyorum. Konuyu bu kadar uzatmasalardı ve kendileri çözseydi emin olun müşteri memnuniyeti kazanılmış olurdu. Ama bu şekilde yaptıkları için ve müşteri hizmetlerinin agresif tutumundan dolayı bu firmadan alışveriş yapmayı kimseye önermiyorum. Ki ben daha önce kendilerinden 100 bin tl lik bir laptop satın almıştım. Farklı tarihlerde farklı tutarlarda alışverişlerim de olmuştu. Bu firmanın umrunda dahi değil 6 bin tl lik klavye-mouse seti yüzünden kendilerini rezil etmeyi tercih ettiler. Sonuç ortada..

Şu saatten sonra 3 kuruş fazla veririm Amazondan alırım, istediğim ürün yok mu olmasın yine gider amazondan başka ürün alırım. Bu tarz firmalardan uzak dururum..

Konuyu hortlatıyorum. THH başvursu yapıyorum ve güncel fiyattan iade almak için hangi seçeneği işaretlemem gerek.

Diğer talepler mi?

Merhaba vodofone operatör ü 5 aydır red fırsatları sorunumu kalıcı olarak gidermiyor sürekli sorun yaşitiyor bu kampanyalar için parasını ödedim halde bana hizmeti kısıtlamalar ini nereye nasıl şekilde şikayet ederim defalarca 10 15 20 defa talep ve sorun bildirdin halde kalıcı bir çözüm sağlamamakta devam ediyorlar. Şikayet var, vodofone müşteri hizmetleri ve web sitesi üzerinden bildim her yerden sorun kaydı ilettim benle iletişim e geçip başka bir şey yaptıkları yoktur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…