Rehber Tüketici Hakem Heyetine Başvuru

İtopya aracılığıyla ölü piksel ve ekranda iz olması sebebiyle monitörümü servise yolladım ama iki hafta sonra olduğu gibi tarafıma gönderdiler, ölü piksel bulamamışlar. Bende THH’ye başvurmayı düşünüyorum. Şikayet edilen firma kısmına ürünü satın aldığım firmanın bilgilerini mi yazmalıyım yoksa servis bilgilerini mi yazmalıyım?

Kusura bakma biraz geç fark ettim mesajını. Konu içerisinde de çokça kez cevaplamıştım, umuyorum ki geçmiş cevaplardan yola çıkarak doğru yanıtı önceden bulmuşsundur.

"Ürünü satın aldığınız mağaza - web sayfasının ismini yazın".

Başvurum 62 gündür güncellenmiyor, başka yapabileceğim bir şey var mı?

Maalesef yanıldınız. 2 ay oldu ve hiçbir değişiklik yok. "Savunması bekleniyor" olarak kaldı. Arıyorum, hepsi farklı bir şey söylüyor. Hemfikir oldukları tek şey, 2.5-3 ay içinde sonuçlanacak olması. O kadar bekledim; bir de üstüne kaybedersem, bütün umudum yıkılacak.
Başvurum 62 gündür güncellenmiyor, başka yapabileceğim bir şey var mı?
Son durum nedir? Benim de böyle kaldı.

Arkadaşlar başvuru yaptığınız İlçe Hakem Heyetini arayıp; "Savunma istenmesi için tanınan kanuni sürenin dolduğunu" sonucun acilen açıklanmasını istediğinizi belirtin. Sürecin ne kadar uzun veya kısa olacağı tamamen başvuru yaptığınız İlçe Tüketici Hakem Heyetinin işini ne kadar düzgün yaptığı, kaç kişilik kadroya karşılık ne kadar başvuru aldıkları ile alakalı bir durum.

Savunma istenmesi 1 aydan fazla sürerse anında arayıp durumu bildirin. 6 aylık kanuni hakları var; başvuru tarihinden itibaren dosyanın kapatılması için; ancak bunu art niyetli şekilde kullanmak da adil değil. Gerekirse İlçe Hakem Heyetini de Cimer'e şikayet edin.

Benim ürün, İl Tüketici Hakem Heyeti'ne gitti. "2.5-3 ayda sonuçlanacak, bekleyin" dediler. Hangi gün arasam, bir başkası, bir başka günde toplantı olacağını söylüyor; söyledikleri gün arıyorum, bugün toplantı yok, diyorlar. Kaybedersem kafayı yerim. Hem bu kadar süründüm hem de bu kadar çok para verdim: 7247 TL.

@Buğra Ataş Önceki sayfalarda yaşadığınız problemi anlattınız mı bilmiyorum ancak 5 sayfa öncesine kadar rastlayamadım detaylı bir anlatımdan. 7000TL anlaşmazlık varsa İlçe Heyeti'nin boyunu aştığı için İl Tüketici Hakem Heyeti görevlendirilir doğrudur.

Haklıysanız er ya da geç lehinize sonuçlanır.

Geç olacağa benziyor. Bana net bir cevap vermemeleri beni deli ediyor. Bekliyorum zaten. Paramla rezil oldum, yapacak bir şey yok. Savunması bekleniyor olarak kaldı ve her aradığımda net bir bilgi vermiyorlar; yine de teşekkürler.

Yeni konu açmak istemedim. Karar çıkalı yaklaşık 3 ay olacak. Firmayı aradığımda karar bize gelmedi diyor. Lise mezuniyet bilgilerimle adliyeye gittim ve kendim dilekçe yazdım icraya vermek için. İcradaki bir adam yanlış yazmışsın dilekçende iban no'su falan olması gerek. Gel birlikte yazalım diyerek beni bir fotokopiciye götürdü. Dilekçeyi yazdık. İki sayfa için 100₺ para istediler, vermedim. Sizden ricam bu konu ile alakalı elinizde örnek dilekçe varsa atabilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…