Rehber Tüketici Hakem Heyetine Başvuru

Distribütör garantili değil mi bu cihazlar? Nasıl bakmıyorlar anlamadım.
Selamlar hocam, bir konu hakkında size danışmak istiyorum. Hali hazırda laptobumun garantisi var. Laptobun bataryasını 1 kere garantiden değiştirmiştim. Laptobun bataryası gömülü tip batarya. Yani laptobun, kapağın içinde. Şimdi yeniden batarya kaybı arttı. THH de aynı sorun 2 kere olunca mı değişim oluyordu? Garantinin bitmesine 3 ay var.

@BilgisayarKurdu hocam tekrardan selamlar, efsane cuma'dan satın aldığım klavye bana 25 Kasım'da ulaştı. Geldiği gibi bir tuşunda sorun vardı, UPS'e falan verin dediler, UPS sistemini bilmediğim için yapamadım. Onun yerine aynı hafta, yani 28 Kasım'da İtopya'ya ürünü teslim ettim. Kendileri ürünü teknik servise göndermiş. Hocam sorum şu, 28'i dahil olursa 20. işgünü 20 Aralık değil mi?

Batarya konusu kanayan yara, düzgün bir model tercih etmediğiniz sürece er ya da geç zaten ömrü azalacaktır. 21 ayda 1 defa değiştiyse THH'den kolay kolay iade - değişim alamazsın bu pozisyonda. En fazla 1 kez daha batarya değişimi talebinde bulunursun, yaparlarsa ne ala; yapmazlarsa THH ile batarya değişimi elde edebilirsin. Ancak içinde bulunduğun süreyi de göz önüne alırsak 3. seferde THH'nin kapısını çalmaya vaktin yetmiyor. Aynı sorun ile kısa sürede 3 defa servise giderse müşterinin üründen fayda sağlayamadığı, servis süreleri de göz önünde bulundurulursa yeteri kadar kullanamadığı için iade veya müşteri kabul ederse üst modeller ile değişim sağlanır.

Şuan batarya ömrü azalmış biraz anladığım kadarıyla, haliyle en fazla değişimini yaparlar bataryanın. Servis gerekli görmezse onu bile yapmayabilir; kaç mAh değer sunduğuna da bakarlar.
Hocam attığım konuşmaları kesmeden net bir şekilde gönderiyorum THH'e @BilgisayarKurdu
Görsellerde senin aleyhine bir konuşma yok, gönül rahatlığı ile yükleyebilirsin; Hepsiburada Monitör İadesi Kabul Etmedi - Technopat Sosyal
25'i olması gerekiyor ancak İtopya'yı arayarak sıkıştır, parasını verip aldığın ürün için bekletmesinler o kadar seni. Ürünün yenisini göndersinler bir an önce. 1 haftadan fazla sürmesin diye özellikle ara sıkıştır sürekli.

Son düzenleme:

THH için aynı sorundan 3. kez mi olması lazım?

İlk problemi 6 ay içerisinde yaşayıp servise gönderip tamirini gerçekleştirdiysen ikinci problemde yani hemen şuan direkt olarak THH'ye iade tercihi ile başvuruda bulunabilirsin.
THH için aynı sorundan 3. kez mi olması lazım?
İlk servise gönderişin 6 ay içerisinde miydi? Geçmişte kullanmadığın hakların yok olmaz; devir eder yani ileride de kullanabilirsin kesinlikle.
6 ay içerisinde batarya arızası yaşamadıysan (Ayıplı mal kabul edilir 6 ay içerisinde yaşadıysan) şuan mecburen servise tamir talebi ile göndermek durumunda kalırsın. Servisin değişim gibi bir zorunluluğu olmaz yani.

Ek olarak şuan yaşadığınız batarya probleminin de gerçekten problem olarak nitelendirilebilecek bir sorun olması gerekmekte. %25 ömür kaybı yaşadı diye yine para iadesi gibi imkanlardan faydalanamayabilirsiniz; bataryanın gerçekten sorun yaşatıyor olması gerekli.

Son düzenleme:
Garantinin 9. ayında vermiştim. Laptop değişimi olmasını istiyorum diye de yazdırmıştım, laptop değişim kabul edilmedi , batarya değişimi oldu. Garantinin 7. ayından beri yazışmıştım, laptop değişimi olacaksa şimdi göndereyim diye. Red olmuştu. Haklılar bir şey diyemem.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Şu videoya bakar mısınız, özellikle dk 4.50 den itibaren.
Bu videoda aynı sorundan 2 kere olması yeterli diyor. Kafamı karıştıran bu nokta.

6 ay içerisinde arızalanıp onarım yolunu tercih eden kullanıcıların, garanti süresi içerisinde 2. arızada iade talep edebileceklerinden bahsetmiş.
Ancak anlatımından anlaşılan diğer nokta; 6 ay dışında ve garanti süresi içerisinde 2 defa arızalanan ürün için yine seçimlik haklarını kullanabileceğini ifade etmiş aslında. Ancak bunu hangi maddenin hangi fıkrasına dayanarak söylediğini inan ben de bilmiyorum.

6502 güncel maddeleri açıp baktığında X ürünü X şikayeti ile X defa servise gönderilirse seçimlik haklarından faydalanılabilir diye bir madde göremiyorsun. 2 defa servise giderse tüm haklardan yararlanabilirsin şeklinde bir kanun olduğunu zannetmiyorum.

Yarın THH'yi arayıp bu konuda bilgi alacağım, hangi maddenin hangi fıkrasına dayanarak bilgi verdiklerini de soracağım. Kanunlarda bu detay ile alakalı bir boşluk var gibi geliyor bana.

Son düzenleme:
Net bir bilgiye ulaşırsanız bilgilendirseniz sevinirim hocam. Video da 8. ayda garantiye gidip tamir edilmiş ve daha sonra garanti süresi içinde yeniden arızalanırsa seçimlik hak doğar diyor ama kanunda bende göremedim, kafam karıştı, merak ediyorum.

Emeğiniz için teşekkürler. Rehber gayet açık ve kolay. Çoğu kişinin haklarını bile bilmediği şu devirde yapılmış en güzel paylaşımlardan biri. İyi sosyaller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…