Rehber Tüketici Hakem Heyetine Başvuru

Bugün itibariyle tam 1 ay geçti ve halen "savunması istendi" yazıyor arayüz ekranında. Şikayet ettiğim firma büyük kurumsal bir firma değildi zaten. Yazılanlara falan cevap vermiyorlardı bazen. Anlaşılan buna da cevap vermeye tenezzül etmemişler.

Yollamadıkları ürün için 126 TL ödedim. İademi yapmamışlardı kartıma. Şimdi göz göre göre adamlar benim parama kondu mu yani? Düpedüz hırsızlık yaptılar yasal yolla ve ben hiç bir şey yapamıyorum.

Hallolur umarım.

Savunması istendi yazıyor yani bu ne anlama geliyor? Satıcıdan savunma yapması istenmiş.
Hiçbir şey yapamıyorum gibi bir durum yok. Bekleyeceksiniz arkadaşlar hepsi bu.
Ürünü yollamadıysa elbet paranı alırsın hiç merak etme.
Hallolur umarım.
Dostum senden ricam problem yaşayan kişiye fayda sağlamayacak yorumlar yapmaman. Çünkü hep denk geliyorum; bir soru soruyorsun ancak sorduğun soru ile bağlantılı hiçbir yanıt dönmüyorsun. Yani fayda sağlamaya yönelik net cevapların varsa elbette buyur paylaş ancak diğer türlü konuda mesaj kalabalığı oluyor ve problem yaşayan kişi ve problemi ile alakalı asıl detaylar arka planda kalıyor.

Bugün bilgisayarı bilirkişi incelemiş. Arızayı tespit edebildiniz mi diye sordum, "Evet ısınmaya bağlı" dedi sustu. Peki değişim olacak mı ona göre verilerimi yedekleyeyim diye sordum, "Heyet karar verecek, ama yüksek ihtimalle karar lehinize çıkacak hazırlıklı olun" cevabını aldım. Adaptörden de ses geliyordu bunu incelememiş sadece ısındığını görmüş. Ne kadar yetkin kişiler inceliyor cihazı açıkçası bilmiyorum. En azından cihazımı sağlam geri aldım sıra kararı beklemekte Coil whine diye başvurdum kim bilir neler yazmıştır...

Bilirkişinin aşırı yetkin olmasını gerektirecek bir durum yok aslında. Bilişim sektörü 40'a bölünüyor. 40 daldan biri de kendi içerisinde 40'a ayrılıyor. Haliyle heyet, şikayete özel tamamen o alanda uzman birini atayamaz. Genel olarak o konularda bilgi sahibi olduğu düşünülen biri atanır.

Bu daha çok; gerçek dışı şikayet veya arızalar için satıcının mağdur olmasını önlemek adına, alıcının gerçekten problem yaşamadığının veya ne derece mağdur olduğunun tespitini de sağlıyor.

Bilirkişi senin lehine karar açıklamış anlayacağın o ki; heyet de aynı doğrultuda karar çıkaracaktır. Aksi taktirde sana ümit vermezdi. Hukuken sana ümit vermesi de yasal değil bu arada. Kararı ile alakalı bir kopya vermemeli aslında.

Son düzenleme:
Modemi tekrardan servise yolladım. Dün sabah ellerine ulaştı. Beklemedeyim. Olumsuz dönüş yaparlarsa THH'ye başvuracağım.

@BilgisayarKurdu Savunma istendi yazıyor. Bilirkişi gelen savunmaya göre mi çağırıyor? Lenovo, şikayetvar sitesinde önceden yazdığım konuya tekrar cevap verdi geri dönüş yapılacak diye.
Gerek duyulursa o tarihçeye "Bilirkişi Görüşü İstendi" ekleniyor. Bilirkişi senin numaranı alıp seninle iletişime geçiyor, bir yerde buluşup cihazı incelettiriyorsunuz. Benim cihazımı 1 günlüğüne teslim ettim inceledi, ve geri aldım. Mail vs. atılmıyormuş bu arada bilirkişinin kim olduğuna dair ben telefonla aradığımda böyle döndüler İstanbul İl Hakem Heyeti'nden. Biraz endişeli gittim lakin adam direkt benim gönderdiğim şikayet belgelerini çıkararak başladı incelemeye. O yüzden rahat olabilirsin eğer sıkıntı edersen.

Garanti kişileri değil ürünü takip ediyorsa ikinci el aldığımız garantili urun hakkinda THH'de neden hakkımız yok peki?

@BilgisayarKurdu Savunma istendi yazıyor. Bilirkişi gelen savunmaya göre mi çağırıyor? Lenovo, şikayetvar sitesinde önceden yazdığım konuya tekrar cevap verdi geri dönüş yapılacak diye.
Firmayı bilgilendir şikayet ettiğine dair. Bakarsın erkenden çözüm sağlarlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…