Rehber Tüketici Hakem Heyetine Başvuru

minecraft.net üzerinden Minecraft satın aldım. Kredi kartı hatası yazdı ama para gitti. THH'ye şikayet edebilir miyim?

minecraft.net üzerinden Minecraft satın aldım. Kredi kartı hatası yazdı ama para gitti. THH'ye şikayet edebilir miyim?
Merhaba,

Para gitti ancak ürün gelmedi ise öncelikle banka ile görüş; paranın minecraft.net'e kesin olarak aktarıldığından emin ol. Ekstrelerden vs kayıtları incele. Hata aldığın halde para çekilmişse, ürün gelmemişse bankan paranı iade edecektir; en önemli nokta geç kalmadan hemen yarın sabah bankayı araman.

İkincisi; eğer para karşı tarafa gittiyse satıcıya mail atar, durumu belirtirsin. Ücreti aldığınız görünüyorsa ürünü yani oyunu tarafıma - hesabıma aktarır mısınız şeklinde mail çekersin.

Şu aşamada THH'lik bir durumun yok. Banka ve satıcı ile görüş.

Minecraft desteğine yazdım bankanıza sorun dedi. Bankayı aradım provizyon kodu verdiler. Provizyon kodunu desteğe yazdım 3 haftadır cevap gelmedi. Müsait olmadığımdan bankaya gidemedim. Yaklaşık 1 ay oldu.

Savunma isteme süreleri dondurulmuştu. Dondurulma süresi uzatıldı mı? Normalde yapılması gereken savunma süresinin üzerinden dondurulma tarihinin dolmasından bu yana 40 gün geçti hala savunması istendi olarak görünüyor. Bilgisi olan var mı? Yaklaşık 4. ayda savunma istendi hala bir sonuç yok savunma istendi olarak görünüyor.

Arkadaşlar boyner'den orjinal nike ayakkabı aldım. 3. ayında ayakkabının iki çiftinde sağ ve sol tarafıdan yırtılma meydana geldi, bende garantiye verdim fakat sonuç hüsran. Değişim yok dendi verdiğim ürünü olduğu gibi geri verdiler. THH ye başvursam iyi bir sonuç çıkar mı?

Tamam.
Başvuru sonucunun başka adrese gelmesi sağlanabiliyor mu? Sadece ikametgah adresine mi geliyor? Değiştiremiyoruz mu?
Başvuru esnasında tebligat adresini değiştirebiliyorsun. Eğer başvuru yaparken değiştirmediysen ikamet adresine gitmiştir.

Ayakkabıların garantisi yok ama 6502 sayılı K. md. 12/1 'e göre üretici, ürettiği üründeki ayıptan kanunda daha uzun bir süre ön görülmediyse 2 yıl sorumludur. THH'ne başvurursan garanti değil de üründe ayıp olduğu üzerinde bir dilekçe yazarsan sonuç alabilirsin. Biraz uzun bir süreç olur. Büyük ihtimalle ayakkabıyı bir bilirkişiye gönderirler ondan gelecek olan sonuca göre bir karar verilir. Sonuç alabilir miyim kısmı ise tamamen bilirkişinin raporuna bağlı. Öyle de böyle de o ayakkabıyı sanırım giymeyeceksin. Bence en azından denemende fayda var.

Kullanıcı hatası olup olmadığını bilemeyiz, ürünün fiyatı - kalitesine kıyasla nasıl kullandığın da önem arz ediyor. Net bir yorum belirtemeyiz, şansını deneyebilirsin.
Bu arada D&R mağazasından 2 kitap almıştım ancak 1 tanesi gönderilmemişti. Bununla alakalı başvurdum geçtiğimiz aylarda, yakında onun da sonucu açıklanır; burada paylaşırım.

D&R mağazası da tamamen müşteri oyalama üzerine strateji geliştirmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…