Rehber Tüketici Hakem Heyetine Başvuru

D&R mağazasından nisan ayında kırtasiye ve kitap alışverişi yaptık, 2 adet ürün (silgi/kalem) eksik geldi. Hala konuyla ilgileniyorlar. Konu bir ara bizi yalancı düşürecek raddeye kadar geldi. Pandemi/yoğunluk derken illegal stratejiler artmaya başladı, dikkat etmekte yarar var. Son 2 yıldır hiç bir firmaya güvenmediğim için aldığım çoğu ürünün kutu açılış videosunu çekerim, ara ara dalgınlıktan unutuyorum şansa bu olay denk geldi. Üşenmeyin video çekin, kafanız rahat olsun.

Henüz tebligat gitmedi. Gitmediği için arayıp tebligat adresini değiştirirler mi? 5-10 güne kadar karar çıkar. Henüz çıkmadı.

Henüz tebligat gitmedi. Gitmediği için arayıp tebligat adresini değiştirirler mi? 5-10 güne kadar karar çıkar. Henüz çıkmadı.
Sanmıyorum ama denemekten zarar gelmez.
D&R mağazası da tamamen müşteri oyalama üzerine strateji geliştirmiş.
D&R'ın online sitesinden ders kitaplarımı almıştım 2 ay tedarik edemediler paramı da 1 ayda anca iade ettiler. O zamandan beri D&R ve onun yan hesabı olan İdefixten uzak durdum. Mağaza olarak D&R iyi de internetten kesinlikle alış veriş yapılmaz.

Sistemden değiştirdim. Heyeti aradım. Onlarda da değiştirdiğim adres gözükmüş.

İnadına THH'ye başvurun Kaybedecek hiçbir şeyiniz yok. 25TL'ye ihtiyacım olduğundan başvurmadım zaten ben de, 2 dakikanı ayırıp başvuru yapıyorsun hepsi bu kadar. Er ya da geç hakkını alıyorsun akabinde.

@BilgisayarKurdu hocam, karara bağlandı yazdıktan sonra ortalama ne kadar süre içinde sonuç postası geliyor?
2 hafta alıyor genelde ancak bu rakam değişkenlik gösterebiliyor. Acil bir konu ise direkt olarak aramanı ve mail üzerinden çıktıları talep etmeni tavsiye ederim.

@BilgisayarKurdu Hocam itopyanın sakarlığı üstüne fatura kardeşimin adına kesildi alıcı o gözüktüğü için, daha kendilerine iade talebi oluşturmadım mouse elime yeni geçti ama elime göre fazla küçük bir mouse ve rahat edemiyorum. İnternetten araştırdım ve itopya'nın iade konusunda çok sıkıntılı olduğunu gördüm. Bu durumda eğer iade sürecini normal siteleri üzerinden gerçekleştiremezsem kardeşime kesilen faturayla hak talebinde bulunabilir miyim ? İlla kardeşimin bulunması gerekiyorsa daha reşit değil ve E devlet'i yok baya sıkıntı çıkaracak gibi. Umarım normal bir şekilde iade edebilirim.

14 günlük süre dahilindeyseniz ürünün kendisi ve kutusuna hiçbir zarar gelmemek şartıyla iade edebilirsiniz. Fatura konusunda ise sanal mağazadan mı yoksa fiziksel mağazadan mı alışveriş yaptın bilmiyorum ancak; sanal mağazada bilgileri nasıl girersen öyle fatura kesilir.

Fiziksel mağazada da senden isim isterler zaten fatura kesilirken. Nasıl bir sakarlıktan bahsediyorsun bilmiyorum. Sakarlıktan bahsedersen, iade sürecinde problem yaşatmaları durumunda yapabileceklerimizi tartışırız.
Her tüketici hakem heyeti sisteme karar formunu pdf olarak yüklüyor mu?
Yükleyen heyetler var ancak genel olarak posta yolu ile gönderildiğini görüyorum ben. 2020 senesinde halen daha posta beklemek çok ilkel ancak yakında topyekün bir düzenleme gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…