Rehber Tüketici Hakem Heyetine Başvuru

Modemimi alıp iade konusunda umarım diretmezler.
Bir de THH kararı ne kadar süre geçerli oluyor, bir kaç ay sonra halletsem olur mu?

Ufak bir tarih hatası yüzünden arada kaldım.

Televizyon servise gideli 21 iş günü oldu. Media Markt'tan uzatılmış garantisi vardı. Onlar aracılığıyla yetkili servis geldi aldı. Media Markt dün aradı, yurt dışından parça gelecek, 3 iş günü içinde yapılacak falan diyor.

Verdikleri servis fişinde tarih yok.

Mevzuat Bilgi Sistemi

Buradaki mevzuata bakınca Madde 10/4'de " (4) (Değişik:RG-12/2/2020-31037)

" (1) Kullanım ömrü süresince, malın yetkili servis istasyonlarındaki bakım ve onarım süresi azami tamir süresini geçemez. Bu süre, garanti süresi içerisinde mala ilişkin arızanın yetkili servis istasyonuna veya satıcıya bildirimi tarihinde, garanti süresi dışında ise malın yetkili servis istasyonuna teslim tarihinden itibaren başlar. Tüketici arıza bildirimini; telefon, faks, e-posta, iadeli taahhütlü mektup ve benzeri bir yolla yapabilir. Uyuşmazlık halinde bildirime ilişkin ispat yükümlülüğü tüketiciye aittir. " diyor.

11/1-e maddesinde ise Servis istasyonlarınca düzenlenecek belgeler bölümünde " Malın teslim veya arızanın bildirim tarihi " yazılmalıdır diyor.

Hakem heyetine gitsem bir şansım olur mu ? Sürecin uzayacağını biliyorum ama amaç bu telefon bile açmayan işgüzar servise bir ders vermek olabilir.

@BilgisayarKurdu

Merhaba değişim kararı almış olduğum üründen artık temin edilmiyormuş. Bu durumda para iadesi yapılacak lakin kur farkından dolayı o para değersiz. Bu durumda rayiç bedeli mi talep etmeliyim?

@BilgisayarKurdu Merhaba hocam, ben İtopya sitesi üzerinden geçen hafta bir monitör aldım. çarşamba günü elime ulaştı, kurdum ve kullandıktan sonra normalden fazla ışık sızması farkettim, bunun yanı sıra internet sitelerinde aşağı yukarı fareyi kaydırınca renkler falan değişiyor ama durunca eski haline falan dönüyor. Birde gördüğüm kadarıyla ghosting sorunu var. Windows'ta en küçük hareket bile ghosting yapıyor, oyun falan oynarken etraf bulanıklaşıyor.

Bende aynı gün iade talebi oluşturup, bir sonraki gün ise UPS kodu alıp İtopya'ya gönderdim geri iade istediğimi belirterek. Bugün ise arayıp ilk önce bana ne sorunları var diye sordular yukarıda olanları anlattım adam da bu dediklerini email üzerinden at dedi kanıt olarak video da attım ve geri iade istiyorum diye ayrıca ekle dedi arayan kişi bende aynısını yaptım. Dediğine göre teknik servise gönderecekmiş malı ona göre bir karar çıkar diyorlar.

Eğer para iade kabul olmaz ise ben THH'ye başvurup kazanmam ne kadar olası sizce? Böyle bir şey yapmalı mıyım? Önümüzdeki hafta red gelirse sikayetvar.com'a yazmayı düşünüyorum ilk.

@BilgisayarKurdu hocam merhabalar;

6 ay sonraki ayıplı maldaki seçinlilik haklarının tekrar gelmesi için 1 kere servise gitmesi yeterli mi?

Yani şöyle 1 kere servise gitti düzelmedi servis raporu var elimde 1 kere daha mı götürmem gerek yoksa 2. Arıza sayılıyor mu şimdiden? Donanım haber video çekmiş onda 1 kere arizalanip sorun çözülmezse başvurun demiş servis raporu ile teşekkürler.

2. kez sorunda servise vermeyip THH'ye başvurursanız bilirkişi atarlar. Sorunu onayladıktan sonra lehinize karar verirler. Şöyle de yapabilirsiniz. Servise sorunları deyip değişim/iade istiyorum diye de yazdırırsanız bilirkişiyle uğraşmayıp THH lehinize karar verir. 2. kez servis kaydında değişim/iade istediğinizi belirtmeniz önemli.

Hocam selamlar;

İlk başta zaten belirtmiştim değişim istediğimi dikkate almadılar kronik sorunlu kart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…