Rehber Tüketici Hakem Heyetine Başvuru

İlçe Tüketici Hakem Heyetini aradım, karar posta yoluyla iki hafta'ya kadar tarafıma ulaşacak dediler. Galiba daha önce site üzerinden öğreniliyordu şimdi sadece posta yoluyla.

Değerlerde bir sorun görüyorsan elbette yükle. Bu arada sadece Bigisayar Kurduna cevap verdin sandım devamını okuyunca bana da yazdığını farkettim. Kusura bakma. [emoji5]

Tamamlanan başvurular sayfasında başvuru başlangıç tarihini değiştirirseniz görürsünüz. Yıl olarak 2000 falan düşürün baya hepsi çıkar karşınıza.
Çıkmasına çıkıyor da karar görünmüyor eskiye dayalı. Belki bir değişikliğe gitmişlerdir, yalnızca posta yoluyla haber ediyor olabilirler.

Arkadaşlar bu süreç tam olarak ne kadar sürüyor ?

Şikayete göre değişir. Firma ne zaman savunma yapmış, bilirkişi raporu istenmiş mi, kaymakamlık ne kadar yoğun vs. bir sürü etmen var. 4-5 ay sürüyor genellikle.

Arkadaşlar bu süreç tam olarak ne kadar sürüyor ?
Benim karar bağlanana kadar 1 aya yakın sürdü. Adresinize kararname gönderiliyor, iki hafta sürüyor. Hadi geri kalan işlemler içinde onarım, değişim, para iade vs. Onu da eklesek 2.5 ay felan ediyor. Ama çeşitli faktörleregöre değişiyor. 2 ayda sürebilir 6 ayda.

Ortalama 1,5-2 ay içerisinde karara bağlanıyor, şikayetin cinsine göre süreç uzayabilir.
THH kararı açıkladığı halde satıcı firma karara uymayabilir. Süreci uzatan birçok faktör var kısacası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…