Rehber Tüketici Hakem Heyetine Başvuru

Merhaba öncelikle hiçbir kargo şirketi, alıcı hariç başka bir isme teslimat gerçekleştiremez. Faturada alıcı kim ise kimlik kontrolü yapmak kaydı ile bizzat kendisine teslim etmekle yükümlüdür. Evde olmamanız durumunda ise sizi kargo şubesine çağırmalıdır.

Tutanak meselesine gelirsek çoğu firma çalışanı yine aynı şekilde tutanak tutmaya yanaşmaz, başına iş almak istemez. Ancak sizin tutanak tutmanızı istemeniz halinde tutmakla yükümlüdür çünkü ortada hasarlı bir teslimat var.

Burada kusurlu taraf büyük ihtimalle kargo şubesi. THH heyetinden çıkacak kararı bekleyin. Sonuç alamazsanız Tüketici Mahkemelerine gideceksiniz. Sizin yaşadığınız sorunu çözmekle yükümlü olan mahkeme Tüketici Mahkemeleridir. İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi gibi gibi.

Hakem heyetine başvurkende sizin dediklerinizi dediler.Büyük ihtimalle para iadesi olur ama o paraylada tekrardan aynı özellikte laptop almak mümkün değil.

Hakem heyetine başvurkende sizin dediklerinizi dediler.Büyük ihtimalle para iadesi olur ama o paraylada tekrardan aynı özellikte laptop almak mümkün değil.
Ne zaman almıştınız? Şuan ne kadar bedel farkı var arada?

Ne zaman almıştınız? Şuan ne kadar bedel farkı var arada?
Arkadaşı iyi anlıyorum, kur farkı oldu tabiki. Benim cihazımdan örnek verelim. Fatura fiyatı 1900 lira civarı, cihazın şuan ki fiyatı 6 bin 7 bin lira arası değişiyor. [emoji4]

2017 senesinin Ağustos ayında almıştım 4.369 TL'ye Dell Inspiron 7567 Laptop özellikleri İ7 7700HQ 16 GB 128 GB SSD 1TB HDD 1050Ti 4 GB
Şuanda 1050Ti laptoplar 7–8 Bin TLden başlıyor ve 8 GB ramli oluyor.

İşte ekonomik açıdan stabil bir gidişatın olmadığı ülkelerde bu tip problemler can yakıyor.
Ancak iade söz konusu olduğunda "Ürünün o anki değeri" üzerinden hesaplama yapılması mümkünatı olan bir seçenek değil. Mecburen fatura bedeli iade ediliyor. Aksi taktirde daha büyük sorunlar ortaya çıkıyor satıcı tarafında özellikle.

Tüketici hakem heyetinden istediğini alamazsan biraz daha uğraşarak sonuç elde edebilirsin yine de.
Eğer para iadesinden sonra hasar alan ürün sende kalacaksa "Ürünün hasar durumuna göre" iadeyi kabul etmeyi düşün - hesap et derim.

Laptop hurdaya çıkmış tofaş gibi tamir olduktan sonra düzen tutcağını zannetmiyorum ama hurda fiyatına kargo şirketiyle anlaşabilirsem ancak öyle olabilir diğer türlü laptopdan vazgeçtim

Ellerinize ağzınıza sağlık gayet detaylı anlaşılır bir şekilde anlatmışsınız hocam. Artık tüketicinin bilinçli olması lazım.

Ellerinize ağzınıza sağlık gayet detaylı anlaşılır bir şekilde anlatmışsınız hocam. Artık tüketicinin bilinçli olması lazım.
Biz ne kadar anlatırsak anlatalım "Başımın gözümün sadakası olsun" kafası ile hakkını yediden milyonlarca insan halen daha aramızda dolaşıyor Bu yüzden hakkını arayana güzel rehber.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…