Tüketici hakları Savunma İstendi Süreci

MrAlone

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben Acer marka laptopumu MediaMarkt üzerinden garantiye yollamıştım ve çeşitli sorunlar yaşadım, tüketici haklarına gittiğim zaman Acer'i mi yoksa MediaMarkt'ı mı şikayet etmem gerektiğini sorunca MediaMarkt'ı şikayet etmemi söylemişlerdi, dolayısıyla olayı tüm detaylarıyla birlikte belirtip MediaMarkt'ı şikayet ettim.
-Tam 60 gündür savunma istendi yazıyor, hiçbir değişiklik yok, bu savunma süresi ne kadar sürüyor? İnternette 30 gün diyorlar ama çoktan geçti bu süre, ne yapmam gerekir?
**Tüketici haklarına şikayette bulunma sebebim: Laptopun monitöründe arıza vardı ve daha önce kesinlikle resmi garantisi dışında bir yere laptopumu tamire vermedim ama bana ısrarla başka yere götürmüşsün dediler ve bilgisayarı geri gönderdiler, geri gönderdiklerinde monitör tamir edilmemişti, üstelik hard diskimi de bozup öyle göndermişlerdi.

Hocam, bu süreç uzun sürüyor. Altı ayda sonuçlanan bile var. Arada gidip bakın.

O süreç için üst sınır var mıdır, bilmiyorum. Kurumdan kuruma değişiyor gibi. Benim Vatan ile devam eden bir sürecim var ve savunmayı sunmaları 10 gün civarı sürdü. Kendileriyle görüşebilirsiniz süreci hızlandırmak adına.

Hocam sonuç ne oldu? Acer servisine verdiğim laptopun hard diski bozuk geldi, bende THH'ye başvurdum.

Hocam sonuç ne oldu? Acer servisine verdiğim laptopun hard diski bozuk geldi, bende THH'ye başvurdum.

Dostum umarım seninki olumlu sonuçlanır ama benimki tam bir rezalet ile bitti. THH 5 ay sonra arayıp bilgisayarı istedi inceleme için, bilirkişiye gitti ve 6. ayın sonunda haksız taraf ben çıktım. Acer yetkili servis dışında bir yer dışında hiçbir şey yapmama rağmen bunu iddia ettiler ve kazandılar maalesef.

Kendilerini nasıl savundular?
Şikayetvar da gördüğüm kadarıyla bu sorunu yaşayan sadece biz değiliz. THH'ye başvurup kazanan vardı, seninki garip olmuş.

Kendilerini nasıl savundular?
Şikayetvar da gördüğüm kadarıyla bu sorunu yaşayan sadece biz değiliz. THH'ye başvurup kazanan vardı, seninki garip olmuş.

Hocam ısrarla benim orijinal olmayan bir hard disk taktığımı söylediler. Daha önce kendi servisleri tarafından hard diskim değiştirilmişti, bunu belirtmeme rağmen nasıl onlar kazandı ben de anlamadım.

Hocam ısrarla benim orijinal olmayan bir hard disk taktığımı söylediler. Daha önce kendi servisleri tarafından hard diskim değiştirilmişti, bunu belirtmeme rağmen nasıl onlar kazandı ben de anlamadım.

Benim laptopta öyle bir durum da yok, seninki biraz farklıymış. Hard diskin arızasını sorduğumda cevap bile veremiyorlar. Bad sector deyip saçmalıyorlar. Bilirkişi ürünü inceledi mi?

Benim laptopta öyle bir durum da yok, seninki biraz farklıymış. Hard diskin arızasını sorduğumda cevap bile veremiyorlar. Bad sector deyip saçmalıyorlar. Bilirkişi ürünü inceledi mi?

Evet bilirkişi ürünü inceledi ama şikayeti yaptıktan 5 ay sonra falan, biraz uzun bir süreç sizi bekliyor.

Evet bilirkişi ürünü inceledi ama şikayeti yaptıktan 5 ay sonra falan, biraz uzun bir süreç sizi bekliyor.

Yeni hard disk aldın mı hocam ne yaptın? Şikayetvar'da bu durumla karşı karşıya kalıp THH de kazanan görmüştüm. Hard diski bir kere serviste değiştirdiğin için oradan yürümüşler sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…