- Makaleler
- 13
Arkadaşlar aklıma takıldı. Bilen bilir bitcoin GPU ile çıkarılamıyor bunun sebebi yanlış değilsem kullandığı algoritmadan kaynaklı. Zaten bu algoritmayı desteklemediği için mi Asic miner cihazları kullanılıyor? Yanlış biliyorsam lütfen uyarın. Size resimlerle izah etmek istiyorum.
Mesela bu resimde DNotes (NOTE) algoritması scrypt olarak belirlenmiş. Üstte kırmızı renkle ASIC işaretledim. Yanındaki GPU bölümünde DNotes (NOTE) bulunmuyor. Bu şu anlama mı geliyor ASIC bölümünde kayıtlı altcoinler ekran kartıyla çıkarılamaz Asic miner cihazları çıkarabilir.
Mesela bu da GPU bölümünden bir resim. Buradan Ethereumu örnek verirsek Ethereumun algoritması ethash isminde bu algoritma ASIC yazan bölümde görünmüyor. Yani sizin anlayacağınız ASIC bölümünde olan altcoin GPU bölümünde görünmüyor. Bu da her altcoin ekran kartıyla çıkarılamaz anlamına mı geliyor?
Bu aklıma takılan soruya cevap verirseniz coinlerle ilgili listeli bilgi hazırlayacağım sizler için. Yanlış bilgilendirme yapmak istemiyorum.
Mesela bu resimde DNotes (NOTE) algoritması scrypt olarak belirlenmiş. Üstte kırmızı renkle ASIC işaretledim. Yanındaki GPU bölümünde DNotes (NOTE) bulunmuyor. Bu şu anlama mı geliyor ASIC bölümünde kayıtlı altcoinler ekran kartıyla çıkarılamaz Asic miner cihazları çıkarabilir.
Bu aklıma takılan soruya cevap verirseniz coinlerle ilgili listeli bilgi hazırlayacağım sizler için. Yanlış bilgilendirme yapmak istemiyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: