Tüm algoritmalar GPU'yu destekler mi?

Makaleler
13
Arkadaşlar aklıma takıldı. Bilen bilir bitcoin GPU ile çıkarılamıyor bunun sebebi yanlış değilsem kullandığı algoritmadan kaynaklı. Zaten bu algoritmayı desteklemediği için mi Asic miner cihazları kullanılıyor? Yanlış biliyorsam lütfen uyarın. Size resimlerle izah etmek istiyorum.

Mesela bu resimde DNotes (NOTE) algoritması scrypt olarak belirlenmiş. Üstte kırmızı renkle ASIC işaretledim. Yanındaki GPU bölümünde DNotes (NOTE) bulunmuyor. Bu şu anlama mı geliyor ASIC bölümünde kayıtlı altcoinler ekran kartıyla çıkarılamaz Asic miner cihazları çıkarabilir.

Ekran Alıntısı 3.PNG
Mesela bu da GPU bölümünden bir resim. Buradan Ethereumu örnek verirsek Ethereumun algoritması ethash isminde bu algoritma ASIC yazan bölümde görünmüyor. Yani sizin anlayacağınız ASIC bölümünde olan altcoin GPU bölümünde görünmüyor. Bu da her altcoin ekran kartıyla çıkarılamaz anlamına mı geliyor?

Ekran Alıntısı 4.PNG

Bu aklıma takılan soruya cevap verirseniz coinlerle ilgili listeli bilgi hazırlayacağım sizler için. Yanlış bilgilendirme yapmak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monero ile CPU ve GPU Mining yapabiliyormuşsunuz.

Diliniz zayıfsa tarayıcı çevirisini kullanarak şu sayfaya bir göz atmanızı rica edeceğim.

https://www.quora.com/Why-does-some...PUs-and-why-does-some-cryptocurrency-use-GPUs

Çeviri bazen kötü yapılabiliyor, anlamazsanız yardımcı oluruz.
Bu yazıdan anladığım tıpkı bitcoinin eskiden nasıl kolay çıkarılıyorsa şimdi zorluk çok arttığı için Asic minerlerla çıkarılıyor.
Tabi burada GPU'nun yerini alması için zorluk seviyesinin GPU seviyesini geçip Asic miner cihazları gibi çıkarması gerekir.
Başka bir sitede yazdım aynı soruyu orada hayır çıkarabilirsin ama GPU'nun verimliliği düşük kaldığı için GPU bölümünde göstermemişler dediler.
Sizce bu şekilde mi oluyor?

Hocam hiçbir şey anlamadım. :D
Söylediğin yazıda çeviri yaptım. Aşağı yukarı anladığım kadarıyla algoritma uyumu zamanla değişiyor. Yani zorluk arttıkça GPU 'dan çıkarılan coin miktarı düşüyor ve iş antminerler ve x11 baikal cihazlarına düşüyor. Ancak şöyle bilgi sahbi olabiliriz. Bir ay boyunca Asic bölümünde yazan bir coini GPU ile kazmak.:)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı