- Makaleler
- 5
Daha fazla
- Meslek
- okuyorum ben ya
Arkadaş ve paranın tamamını yatırma dışı bence doğru yoldasın hocam. Bir iki yaver, bir de yaren olsun. Ekonomik durumunuzu ve mesleğinizi bilmediğim için yorum yapamıyorum ama ekonomisi çok oynak bir ülkeyiz..Dostlar elimde para olunca nedense sadece bilgisayarıma harcıyorum, zamanında çok şehir değiştirdiğimiz için pek bir arkadaşım kalmadı, koca İstanbul'da arkadaşı olmayan tek varlık olabilirim. Telefonla pek işim olmuyor zaten, bende oyun olsun, bilgisayar parçası olsun, Udemy dersleri olsun hep paramı bu tarafa harcıyorum, sigara kullanmıyorum. Bu tarafa harcamasam başka harcayacağım bir abur cubur vs. kalıyor. Onları da ev haklı bir de üstüne ben alınca fazlalık oluyor, elbette ihtiyacım olursa onun için para vs. biriktiriyorum, ama onun dışında artık Türkiye gibi yerde paramı saklamak mantıklı gelmiyor eskiden fazla birikimciydim artık pek öyle değilim. Yani bilgisayar olmasa bile yine meraklı olduğum elektronik vs. olsun onlara para harcıyorum, pek kıyafet alma alışkanlılğım yok, moda vs. takip etmiyorum üstüme ne yakışırsa veya o anda ne uydurursam işte. Bilmiyorum sizce hata mı ediyorum? Bazen başka şeylere para harcayayım diyorum ama aklıma pek bir şey gelmiyor. Varsa şöyle şeyler var diyebileceğiniz o yöne de yönelirim, farklı şeyleri severim.