Türk kadınları sizce egoist mi?

Türk kadını deyince akla ilk cepheye teçhizat taşıyan kadınlarımız geliyor.

Şu ankiler ne yazık ki egoist.

Freudyen geleneğe göre egoizm iyidir, nitekim kendi değerlerine göre yaşarsın fakat bizim kızlar patavatsız olabiliyor. :D
Onları insan yerine koymak bile hata. Bir insan bu kadar egoist olamaz.

Ben para avcısı yada paralı asker diyordum. :D Bu arada sosyal kurallarından, kural 43'ü ihlal etmiş olabiliriz:
Kuralları kim takar? :p Zaten bizim kimlere nefret söyleminde bulunduğumuz belli.

Bknz: Aleyna Tilki.
Egoist olduğunu falan düşünen varsa konuyu terk etsin.
Şaka bir tarafa, Türk kadınlarında ayrı bir hava var. Yani arkadaş veya daha önceden tanışmış değilseniz sohbet etmek çok zor. Ya sizi sapık ya da “kendine asılan bir erkek” düşüncesine sahip oluyor. Bunun başlıca temeli tabii ki de erkekler.

Konu açmadan ve yorum yazmadan önce nerede olduğumuzu ve kuralları hatırlayalım.

43.Kadınlara karşı nefret söylemi, kötü söz, cinsiyetçi imalar kalıcı ban nedenidir.

Bunun yanında, insanları eleştirmekle hakaret etmenin arasındaki farkı hatırlayalım. Eleştirinin hakaret etmek için değil, karşı tarafı geliştirmek için yapılan bir eylem olduğunu da hatırlayalım.

Şuraya da sevdiğiyle mutlu birilerini çizelim...

Evet, ben de eskiden Türk kızları öyle Türk kızları şöyle diye düşünürdüm. Lakin zamanla bu sorunun sebebinin Türk erkeği ve ataerkil toplum yapısı olduğunu gördüm.

Bizim milletimizde "ana bir, bacı iki gerisine salla" modu var. Bunun birçok yerde görebilirsiniz. Özellikle de köyden şehre inmiş magandalarda sık görülen bir durum (ben de köyden geldim fakat söylemek istediğim şeyi anlamışsınızdır).

Kadını "mal" olarak gören, hatta "kadınlar bize emanet" algısında olan bir güruh var. Bu biraz da kültürel tabii ki. Eski Türk toplumunda kadının konumunun daha iyi olduğunu okuyorsunuzdur. Bugün ise kadınları gittikçe baskılamaya çalışan bir güruh var.

Türk kadını ne yapsa bu güruha yaranamayacak. Kendi çevresindeki kadınları baskılayan güruhun sokağa çıktığında karşısına çıkan her kadına sarkıntılık etmesi kadar ikiyüzlü bir durum yok. Kendi sevgilisi olabilir ama kız kardeşinin sevgilisi olamaz gibi...

Yazacak daha çok şey var lakin Orta Doğu toplumlarında kadının başında sopayla bekleyen geri zekalı bir güruh olduğu sürece kadınlar da kendine yaklaşan her insana temkinli yaklaşmak zorundadır. Sosyal medyada ifşa gruplarının zırla gezdiği bir durumda, sevişen kadının hemen kaşar/yollu damgası yediği günümüzde kadınlar tabii ki mesafeli olacak.

Türkiye dünyada güvenin en düşük olduğu ülkelerden birisi. Bu bağlamda sosyal medyada önünüze gelen herkese mesaj attığınızda sizi çiçeklerle karşılayacaklarını düşünmeyin. Sosyal medya kullanan kadınların bile "aranıyor" olduğunu düşünen örümcek kafalıların olduğu bir ülkede bu kadınlar iyi bile kendine yer edinebiliyor.

Sorun aslında kızını çocukluktan itibaren prenses gibi büyüten ebeveynlerde. Kız 16-17 yaşına kadar dünyanın kendi etrafında döndüğüne inanıyor. Kız ergenliğe bir giriyor çat hapis hayatı. Arkadaşlarına gidiyor hemen kıçına kuzenini takıyorlar. Telefonla konuşuyor baba anneye "Kimle konuşuyor bu içeride" diye soruyor. Erkek çocuğunun pipisi keseliyor diye 7 gün 7 gece düğün yapan aileler konu kız çocuğu olunca kafayı yiyor. Çocuğu tabiri caizse "Milli" sırtını sızazlıyan babalar(Çocuğun dayısına, amcasına söyleyip mektebe gönderen babalar tanıyorum), kız çocuğunun erkek arkadaşı bile olunca ahlak bekçisi oluyor. Tüm bunlar olduktan sonra kız kafayı kırıyor ki normal. Sorunun cevabı; evet egoist.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı