Türk PC mühendisi öğretim üyeleri yurtdışındaki öğretim üyeleri arasında çok fark var mıdır?

Peki üniversitenin puanı arttıkça hocanın ve öğrencinin kalitesi değişiyor mu? Genel anlamda yani.

Öğrencinin kalitesi direkt olarak değişir. O üniversiten mezun olan öğrenci de akademisyen olacaksa kendi üniversitesinde olmaya çalışır bu da akademisyen kalitesini etkiler haliyle.
 
Düzgün okulların hocaları ile yurtdışında olan hocalar arasında bilgi, deneyim ve beceri bakımından hiçbir fark yoktur. Bizim okullarımızın top 100'e top 500'e girememesinin sebebi hocaların ya da öğrencilerin kalifiyesiz olması değil imkansız olmasından kaynaklı. Bir akademisyenin alabileceği projesi için alabileceği en büyük TÜBİTAK hibesi 70.000$ civarında ve bunu 40 dereden su getirerek almak zorundalar üstüne bu hibe içinde bursiyer maaşları olduğu için proje yapılabilecek para kalmıyor. Bunun ne kadar az bir miktar olduğunu anlatmak için şunu söyleyeyim benim proje yaparken kullandığım Ion-Chromatography cihazı 30.000$, daha bunun kimyasalı var, öğrenci bursu var, cam malzemesi var, diğer analizleri var var oğlu var. Sen bu bütçe ile tabi ki akademik olarak üst sıralara oynayamazsın. Aksine bu ülkenin iyi okullarındaki akademisyenler dünyanın en verimli akademisyenleri, şapkadan tavşan çıkartarak yayın yapıyorlar. Zaten çoğu akademisyenin YL, Doktora veya doktora sonrası çalışmalarına bakarsan hepsi yurtdışında çok iyi üniversitelerdir.
O kadar haklısın ki. Sadece kuvars küvet 2bin TL idi en son.
 
Merhaba,

PC mühendisi öğretim üyesi olarak örnek verecek olursak ODTÜ'deki hocaları yurtdışındaki hocalarla kıyaslama yaparsak ne gibi fark olur? Dünyanın ilk 100 üniversitesine giren öğretim üyelerimiz var PC mühendisliği için.

Karşılaştırma yaparsak ne gibi bir sonuç çıkar? Türk öğretim üyelerinin uluslararası ilişkileri var diye biliyorum.

ODTÜ İTÜ sağlam olur koç Bilkent'te öyle.
 

Geri
Yukarı