Türk Telekom 143 MBPS internet kullanılır mı?

Orcun61

Kilopat
Yer
İstanbul/Kocaeli
Yaklaşık 6 ay kadar önce oturduğum sokağa Fiber çekildi ve binaya Türk Telekom Fiber kutusu koyuldu. Geçtiğimiz ayda da Türk Telekom beni arayıp alt yapımın Fibere uyumlu olduğunu istersem hızımı katlayabileceğimi söylediler. Fiyat ve paketlerden bahsettiler. Anlattıkları bana cazip geldi ve bir an gaza gelip tamam Fibere geçelim dediğimi hatırlıyorum. Ondan sonra VDSL modemim olup olmadığını sordular. Var dedim. Tamamdır 35 MBPS 100 GB adil kotalı paket size uygundur onaylıyorsanız geçişinizi yapalım dediler ve senelerdir 10 MBPS hızla bağlandığım için 35 MBPS teklif aslında fena değildi. Başlarda tereddüt ettim çünkü yine böyle hız arttıracağız diye 10 gün internetsiz kalmışlığım olmuştu. Yine aynı sorunu yaşar mıyım diye baya bir soru bombardımanına tuttum arayan kişiyi. Bir şekilde ikna ettiler. Çok kolay ikna oluyorum ben :ROFL:

Yaklaşık 1 ay olacak ve sundukları hizmetten şimdilik memnunum. Kopma, kesinti vb. bir şey yaşamadım.

Uzun lafın kısası ben bu hızı gördükten sonra eve gelen bakır kablo kaldırır mı bilmiyorum ama 50 ya da 100 MBPS pakete geçmeyi bile düşünmüyor değilim. Hat değerleri bilgisi 143 MBPS hıza kadar çıkabileceğimi söylüyor. Bilgisi olan varsa bu konularda standart bakır kablo ile kaç MBPS hız alınabilir aydınlatırsa sevinirim. Hız testi ve hat değerlerini de paylaşıyorum.
hatdegeri.jpg

speedtest.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer 100Mbps kullanacaksanız Tüknet'e geçmenizi öneririm. Çünkü aynı hizmeti yanında her yöne 1000 DK vererek 60 TL'ye sunuyor. Yalnız bu altyapıya uygun bir modem almanız gerekecek.

Müşteri hizmetlerine kalsa hemen 100 mbps hıza yükseltecekler fakat taahhüt gereği daha düşük pakete tekrar geçemiyorsunuz. Cayma bedeli vs. prosedürleri var. Başıma buna benzer bir olay yıllar önce geldiği için tekrar uğraşmak istemiyorum aslında. Emin olmak istediğim konu binaya kadar fiber kutu, eve kadar bakır kablo ile 100 mbps pakete geçince VDSL modem bunu kaldırır mı? Pürüzsüz 100 mbit hız alır mıyım? Ya da en iyisi bakır kablodan cat6 kabloya terfi etmek gerekiyor olabilir.

Pakete giriş yaptığın tarifenin altına düşemezsin sadece onun dışında giriş yaptığın tarifeye geri dönebilirsin. Cat6 kablo çekersen daha iyi verim alırsın bina içi kabloda bi sorun yoksa 90'ın altına düşiceğini sanmam. Eğer sorun olursada Cat6 kablo çekersin metresi 1TL zaten.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı