Türk Telekom ADLS'den, VDSL'e geçiş Tamamlanamıyor

Sagurata

Kilopat
Merhaba. Daha önce Türk Telekom'un yeni getirdiği TİP-7 erişim kabinleri hakkında konu açmıştım. Bu kabinler yaklaşık 1-2 hafta önce aktif oldu. Bizde müşteri hizmetlerini arayıp alabileceğimiz hızı sorduk. 81 Mbps çıktı. Bizde 35 Mbps paket için işlem başlattık. Tabii bende VDSL modem yoktu. 24 ay taksitle faturaya ek olarak VDSL modem aldık. Modem geldi kurulumu yaptık. Olay bundan sonra çıktı. Modemi kurdum hiçbir sıkıntı yok ama VDSL'e geçiş yapamadık. Bize VDSL modem aldırdılar ama VDSL'e geçemiyoruz hâla ADSL kullanıyoruz. Her seferinde arayıp onay versek bile 1-2 saat sonra işleminiz tamamlanmadı diye mesaj geliyor. Ne yapmamız lazım? O kadar modem alık mağdur olduk. Lütfen yardımcı olun.

İlk olarak; modemi kablo ile bilgisayara bağlayıp, modeme reset tuşundan reset atın. Daha sonrasında ise model marka/modeline bağlı olmak üzere kurulum gerçekleştirmeyi deneyin. Eğer geçiş tamamlandı mesajı geliyorsa, sinyali göndermişler ve internet geliyor demektir.

Türk Telekom'da taahhüt var mı? Bizim oturduğumuz bölgede altyapı geliştirmesi olduğunu öğrendikten sonra şu an taahhüdüm olan D-Smart'ı aradım ve 96mbite kadar hız alacağımı öğrendim.

Fibere geçen bir arkadaşım, daha önceden kullandığı VDSL modemini bana gönderdi. Dün elime ulaştı ve tarife değişikliği için aradığımdan 2 saat sonra VDSL'e geçişim gerçekleşti.

Dostum aynı sorunun benzerini ben yaşıyorum. VDSL altyapım var fakat ADSL alıyorum ve VDSL modemim olduğu halde. Tek çaresi oturduğun yerdeki Türk Telekomun ana binasına gidip bir yetkiliyle konuşmak. Oturduğum yere yaklaşık 6 ay önce taşındım önceki paketim 35 mbps idi şimdiki paket 16 mbps ve bir türlü VDSL'e geçirmiyorlar. İşleminiz tamanlanmadı diyorlar. Corona bitince gitmeyi düşünüyorum. Müşteri hizmetlerinin zaten birbirlerinden haberleri bile yok. Kaç kere müşteri hizmetlerine hata talebi bıraksam da hiç bir zaman geri dönüş yapmadılar, hep ben aramak zorunda kalıyorum. Sıkıldım artık, taahhütten dolayı başka internet sağlayıcısına da geçemiyorum.

Dostum aynı sorunun benzerini ben yaşıyorum. VDSL altyapım var fakat ADSL alıyorum ve VDSL modemim olduğu halde. Tek çaresi oturduğun yerdeki Türk Telekomun ana binasına gidip bir yetkiliyle konuşmak. Oturduğum yere yaklaşık 6 ay önce taşındım önceki paketim 35 mbps idi şimdiki paket 16 mbps ve bir türlü VDSL'e geçirmiyorlar. İşleminiz tamanlanmadı diyorlar. Corona bitince gitmeyi düşünüyorum. Müşteri hizmetlerinin zaten birbirlerinden haberleri bile yok. Kaç kere müşteri hizmetlerine hata talebi bıraksam da hiç bir zaman geri dönüş yapmadılar, hep ben aramak zorunda kalıyorum. Sıkıldım artık, taahhütten dolayı başka internet sağlayıcısına da geçemiyorum.
Yahu işte bende bunu anlamıyorum. Modem alın alın diyorlar alınca VDSL'e geçemediniz diye mesaj atıyorlar. Sende bir gelişme olursa hatırlarsan buraya yazar mısın? Bende konuyu güncellerim sorun çözülürse.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı