Ne alâka? Hem senin o memur dediklerin işçiler. İşin teknik kısmını, hamallığını yapanlar. Dağ bayır demeden direkleri dikenler, santralleri kuranlar, kabloları döşeyenler. Mesela çalışmayanlarıda var yada 1 kişilik işi 4 kişi yapıyor görünenlerde var. O gün eczanenin birindeyim. Sağlık müdürlüğüne bağlı bir kamyonet, pick up her neyse, içinde 4 kişi ve memur bu vatandaşlar. Biri şoför, ikisi eczaneye girdi, bir tanesi kalfaya eczabede bu var mı dedi; kalfa evet var dedi, kalfaya kağıdı imzalattı. İçeri giren diğeri, arka tarafa geçti, musluktan su testi yaptı, ikisinin işi toplamda 20 saniye sürmedi. Bu ikisinin ve şöförün harici diğeride arabada oturuyordu. Yani anlayacağın özel sektörde 1 kişinin yapacağı işi, 4 kişi, yapıyor. Hatta 1 kişinin bile değil. Akşama kadar arabada çene çalarak, ordan oraya klima açık, yazın serin, kışın sıcak, benim senin onun verdiği vergilerle, devlet imkanlarını hiçe sayarak 4 kişi yapıyormuş görünüyor. Bunların her biri en az 3000-3500 arası maaş alıyor. El insaf. Onun için memursan laf söylemeye hakkın yok. O gün askerlik şubesine gittim, sıra yok, bir şey yok, 45 dk'da askerlik durum belgesini zorla aldım. Gelsin çaylar, gitsin kahveler. El insaf. Onun için memursan, şikayet etmeye hakkın yok. Vay özel sektördekinin haline. Gelmiş burada şikayet ediyorsun. Burası yeri değil.