Türk Telekom ekibi zorla kendi modemini kullandırıyor

Makaleler
9
Yer
C-137
Yakın zamanda TurkNet'ten Netspeed'e geçiş yaptım. Daha önce VDSL kullanıyordum binama fiber altyapısı gelince fibere geçtim. Bugün kuruluma gelen ekip elimde ASUS DSL-AC51 modem olduğunu söylememe rağmen kendi getirdiği modemi bağladı. Bana çocuk kandırır gibi "sakın başka modem kullanma arıza yapar. Senin modemin bakır kablo için bu fiber ona olmaz" cart curt bir şeyler söyledi. Kendi modemimden tereddüt acaba fiber desteklemiyor mu diye.

Yakın zamanda TurkNet'ten Netspeed'e geçiş yaptım. Daha önce VDSL kullanıyordum binama fiber altyapısı gelince fibere geçtim. Bugün kuruluma gelen ekip elimde ASUS DSL-AC51 modem olduğunu söylememe rağmen kendi getirdiği modemi bağladı. Bana çocuk kandırır gibi "sakın başka modem kullanma arıza yapar. Senin modemin bakır kablo için bu fiber ona olmaz" cart curt bir şeyler söyledi. Kendi modemimden tereddüt acaba fiber desteklemiyor mu diye.

Modemin fiber destekliyor. (bildiğim kadarıyla)

Bu modem fiber destekliyormuş internette baktığıma göre. Eğer ayar yapmayı biliyorsan gerekli kullanıcı adı ve şifreyi öğrenerek kendin ayarları yapabilirsin illa bu modemi kullanmak istiyorsan.

Anlamadığım eve direkt fiberoptik kablomu çekmişte bakır kablo ayağı yapıyor.
Fiber kabloyu bile yemin ederim 4. kata ben çektim hiçbir şey yapmadı sadece kablonun ucunu yapıp modeme taktı.
Getirdikleri modem TP-Link AC1200 üzerinde Türk Telekom yazıyor. Ben kendi modemimin arayüzü basit de şık durduğu için istiyordum.

Son düzenleme:
Getirdikleri modem kötü bir modem değilse kullan bence ne güzel bedava modem getirmişler. Kendi modemini de satarsın veya yedek olarak kalsın kenarda.

Modeminiz bu mu? DSL-AC51 - Teknik Özellikler|Modem Router|ASUS Türkiye
Zaten ismini yazmışsınız da ben garantici bir adamım. Kesinleştirmek isterim.
Eğer buysa LAN portları WAN da destekliyormuş. Yani ONT'den çıkan CAT kabloyu bu modemin LAN girişlerinden birine takıp kullanabilirsiniz. Tabii arayüzünden kullanıcı adı ve şifre girmeniz lazım. Ama bu durumda elinizde sadece 1 tane LAN çıkışı kalacak. Çünkü bu modemin zaten 2 tane LAN çıkışı var. Yani sadece 1 cihaza kablolu bağlantı yapabileceksiniz.

Modeminiz bu mu? DSL-AC51 - Teknik Özellikler|Modem Router|ASUS Türkiye
Zaten ismini yazmışsınız da ben garantici bir adamım. Kesinleştirmek isterim.
Eğer buysa LAN portları WAN da destekliyormuş. Yani ONT'den çıkan CAT kabloyu bu modemin LAN girişlerinden birine takıp kullanabilirsiniz. Tabii arayüzünden kullanıcı adı ve şifre girmeniz lazım. Ama bu durumda elinizde sadece 1 tane LAN çıkışı kalacak. Çünkü bu modemin zaten 2 tane LAN çıkışı var. Yani sadece 1 cihaza kablolu bağlantı yapabileceksiniz.
Evet bu modem. Tek çıkış işimi görecektir sadece kasamı bağlıyorum. Teşekkür ederim yorumlarınız için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı