Türk Telekom FTTH Geldi

Bir içerik üreticisi olarak upload sizin için önemli. Türk Telekom fiber 100Mbps uploadı en fazla 7.5 çıkıyor. Turkcell'de bu durum daha yüksek altyapı varsa Turkcell'de geçilebilir ama TurkNet upload konusunda Türk Telekom'dan daha esnek davranmakta o yüzden TurkNet bence iyi bir tercih.

Not: İçerik üreticisi olduğunuz için Türk Telekom'la konuşursanız upload hızınızda artış olacağını düşünüyorum.
Firmalarla konuşup imtiyaz elde etmeyi pek sevmiyorum. Ofisin internetini para verip çektiriyoruz mesela.

Hocam kablodan da kaynaklı olabilir. Başka bir CAT6 kablo ile deneyin.

20210409_175811.jpg

GPON cihazı dairenize gelirse gerçek fiber mi oluyor? Yoksa VDSL görünümlü fiber internette de GPON cihazını daireye koyuyorlar mı?
GPON, sistemin tamamına verilen isimdir. Sizin kast ettiğiniz cihaz ONT oluyor. ONT eve girerse gerçek fiberdir.

Bu sistemin bina altında ortak switch üzerinden dağıtılan (FTTB) olanı var, aynı şekilde gerçek fiberdir.

VDSL(FTTC) sınıflandırma olarak fibere dahil ama işin içinde bakır olduğundan ötürü hibrit denilebilir...

Yillar sonra adsl dahi olmayan binama FTTH geldiğini gözlerimle görünce kutunun ters oluşunu hiç onemsemedim🤣 fakat Türk telekom her işinde olduğu gibi yine yarım bırakmayı seçip aktivasyonu gerçekleştirmedi ve 2 hafta geçti. Bu süreci nasıl hizlandirabilirim acaba??

Firmalarla konuşup imtiyaz elde etmeyi pek sevmiyorum. Ofisin internetini para verip çektiriyoruz mesela.

O zaman TurkNet bayağı iyi tercih alternatif olarak Comnet data Center'ın internet hizmetide bakılabilir söylenene göre 100/8 verilebiliyormuş Türk Telekom altyapısı üzerinden değerlendirlebilir.

Nihayet 2021 yılında, İstanbul'un göbeği Çağlayan'daki binaya Türk Telekom Fiber geldi.

Dış kutu:

Eki Görüntüle 989527

Bina içi kutu:

Eki Görüntüle 989529

Eki Görüntüle 989528

Eki Görüntüle 989530

Şu anda TurkNet VDSL2 kullanıyorum. Fiber sisteme düşer düşmez geçeceğim. Upload yine en yüksek 8 Mbps bildiğim kadarıyla. Bu yüzden yine TurkNet kullanmaya devam ederim sanırım.

Şu yazıyı da güncelleme zamanı gelmiş:

2020 Mart gibi Çağlayan geneli yapımına başlamışlardı. Müstakil evlere bile verdiler. Ama taşındım :(

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı