Türk Telekom modem internet ışığı yanmıyor

Nasıl yapabilirim hocam.

Binanın içinde bir kutu var onun haricinde dairede var mı bilmiyorum ama elektrikçi evin içinde bir yerleri açıp oradaki kablolara falan baktı.

Eve fiber optik geliyor mu? Eğer gelmiyorsa modem kutusunun içinden çıkan ethernet kablosunu duvardaki girişe takılması lazım. Ama kurulum ağıldı? O elektrikçi sizin altyapınız ADSL gibi telefon hattından kurulum yapmış. TT'yi arayın gelip kurulum yapsınlar.

Eve fiber optik geliyor mu? Eğer gelmiyorsa modem kutusunun içinden çıkan Ethernet kablosunu duvardaki girişe takılması lazım. Ama kurulum ağıldı? O elektrikçi sizin altyapınız ADSL gibi telefon hattından kurulum yapmış. TT'yi arayın gelip kurulum yapsınlar.

Fotoğrafta prizin olduğu yer CAT3 girişi Ethernet ise CAT5. TurkNet'i aradık destek kaydı açtılar.

Hocam Phone 1, Phone 2, LAN 1/2/3/4 ve WAN portu var TurkNet'i aradığımızdada o kablo Phone 1'e takılcak dedi ama kadın bana bilgili gibi gelmedi :/

Hocam sarı kablonun ucu nereye gidiyor?
Eğer sisteminiz FTTH Phone 1 kısmundaki kablo kullanılmaz.
Eğer hattınız DSL ise o kablo DSL portuna takılır.

Fotoğrafta prizin olduğu yer CAT3 girişi Ethernet ise CAT5.

İşte o CAT 3'ü değiştirip CAT 5 veya 6 yapılması lazım. Benim kurulumumu yapan adam öyle yaptı kendisi. Aşağıdaki kutudan eve gelen kabloyu kutuya bağladı, sonra kabloyu odaya giden kabloya bağladı. Odadaki CAT 3'ü de CAT 5 yapıp kabloyu bağladı. Sonra modemin WAN girişine Ethernet'i bağladı.

Sarı kablo bilgisayara bağlı hocam Ethernet kablosu PC internete bağlanması için.
İşte o CAT 3'ü değiştirip CAT 5 veya 6 yapılması lazım. Benim kurulumumu yapan adam öyle yaptı kendisi. Aşağıdaki kutudan eve gelen kabloyu kutuya bağladı, sonra kabloyu odaya giden kabloya bağladı. Odadaki CAT 3'ü de CAT 5 yapıp kabloyu bağladı. Sonra modemin WAN girişine Ethernet'i bağladı.

Yani yeniden elektrikçinin gelip orayı değiştirmesi gerekiyor doğru mu anladım?

Fiber hattı fiber!

Sarı kablo bilgisayara bağlı hocam Ethernet kablosu PC internete bağlanması için.

Yani yeniden elektrikçinin gelip orayı değiştirmesi gerekiyor doğru mu anladım?

Hayır. O bilgisiz elektrikçileri çağırmayın. TurkNet'i arayın ekip göndersinler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı