Türk Telekom mu Turkcell mi?

Liber Pater

Kilopat
Katılım
17 Ocak 2016
Mesajlar
1.431
Makaleler
1
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi akşamlar, binamıza birkaç gün önce fiber altyapı döşendi ve hala sebebini anlayamadık çünkü ekip acilen avcılar'dan çatalca'ya gönderildiğini söyledi. Yöneticimizle konuşurken bir tanıdığı olan vardır elbet gibisinden bir şey söylemiş ekip. Yani normalde bu kadar çabuk gelmezler miş (!) halbuki binamızda fiberi sabırsızlıkla bekleyen, fibere ihtiyacı olan kimse yoktu.

2-3 ay önce başvuru yaptık, o güne kadar gelen giden olmadı. Yalnızca apartman içine kadar fiber kablosu çekildi. Müteahhit sağ olsun hiç zorluk çıkarmadı. 2 ay sonra bir günde gelip hazırladılar altyapıyı. 2 hafta sonra kullanabilirsiniz dediler.

Yönetici elektrikçi tutacak birkaç hafta içinde kullanıma hazır olacak. Bizim de Türk Telekom'da taahhütlü aboneliğimiz var. Kullanmaya başlayabileceğimiz zaman paket yükseltip devam edeceğiz. Taahhüt bitince de Superonline'a geçmeyi düşünüyoruz. 200Mbps paket Türk Telekom'da hem yok hem de Türk Telekom'un 100Mbps internet paketiyle Superonline'ın 200Mbps paketlerinin fiyatı aynı. Superonline alırsam yine Türk Telekom altyapısından devam edeceği için altyapı olarak bir sorun yaşayacağımı pek zannetmiyorum.

Hız değerleri nasıl olur onu merak ediyorum yalnızca. Yani Türk Telekom'un evime kadar getirdiği kabloyla 200Mbps hız alabilir miyim? Aslında 200Mbps olmasına gerek yok. 100Mbps üstü olsun yeterli. Aynı fiyata daha fazla upload almak için istiyorum yalnızca.

Bir de ping değerleri değişir mi? Eğer gerekiyorsa binamızdaki dolabın içini açıp fotoğraflarını atabilirim. İnternette gördüklerime göre daha küçük bir kutu. Apartmanımızda fazla daire yok. 14 daire var. Daireye kadar gelen 1 adet beyaz kablo var.
 
Türk Telekom = sorun.
Turkcell'i bilemiyorum.
Ama Turkcell'e geçiş yapabilirsiniz fiyatlar uygun.
 
@Liber Pater Turkcell Telekom'un fiber altyapısından hizmet veriyor mu bilmiyorum fakat veriyorsa en fazla 100 Mbps alırsın. Turkcell'in 200 Mbps paketi kendi altyapısı için geçerli. Aralarında ping farkı olur.

TurkNet kullanabilirsin 100 Mbps hızı 85 TL'ye modem kira ücreti ödemeden alabilirsin.
 
Turkcell'i düşünmeniz daha mantıklı olacaktır, gerek salla kazan olsun, gerek bastı kaptı, tarifeniz 5 GB olsa bile 10 GB falan oluyor ay içinde hediyelerle ve genel olarak hızı güzel şiddetle Turkcell öneririm. :D
 

Geri
Yukarı